Přejít k hlavnímu obsahu

twist a jeho tým přestupuje do Panathinaikos

29. 11. 2017 | 00:00 Counter-Strike 2
Český střelec spolu se svým evropským CS:GO týmem bude nově reprezentovat oblékat barvy Panathinaikos AC eSports. Že vám tohle jméno něco říká, ale z jiného sportovního odvětví?
Výchozí obrázek

Český střelec spolu se svým evropským CS:GO týmem bude nově reprezentovat oblékat barvy Panathinaikos AC eSports. Že vám tohle jméno něco říká, ale z jiného sportovního odvětví?

Ačkoliv je tradiční zeleno-bílá kombinace známá zejména fotbalovým fanouškům, Panathinaikos Athletic Club se věnuje více než dvěma desítkám různých sportovních odvětví. Koncem roku se jeho aktivity jako první v Řecku rozšířili o elektronický sport a během letošní sezóny jsme mohli reprezentanty klubu s jetelem, symbolem harmonie, jednoty, přírody a štěstí, na hrudi vidět bojovat na poli League of Legends a Hearthstone. Tyto dvě hry nově doplní i Counter-Strike: Global Offensive, díky čemuž pod křídla slavného jména zamíří i český hráč Matěj 'twist' Petráš.

Týmová premiéra v Belgii byla úspěšná, zde se bohužel nemohl představit twist, jehož nahradil Simix

Kdo pozorně aktivity českých střelců v zahraničí sleduje, jistě tuší, jaká že to sekce do Panathinaikos AC eSports míří. Twist ještě donedávna působil v jednom týmu s dalším Čechem Jiřím 'oKKo' Trojanem, který se však rozhodl dát přednost kariéře v PUBG, kde se dostal i do reprezentace. Jako hráče Ad Finem jsme tohle duo viděli například v úspěšných bojích 26. sezóny evropské ligy ESEA Open, kde se evropské seskupení probojovalo do play-off. To už bude nejenom bez oKKa, ale i v nových barvách. Přestup do Panathinaikos byl oficiálně oznámen po úspěchu na belgické akci LouvardGame9, kde tým s hostem a bez služeb twista ovládl celý turnaj.

Nejnovější akvizicí týmu je německý střelec Paul 'PerX' von Erdmannsdorff, který doplnil sestavu po odchodu oKKa. Nynější složení Panathinaikos AC eSports je tedy následující:

{#Řecko} Anastasios 'Bondas' Fotopoulos
{#Česká Republika} Matěj 'twist' Petráš
{#Belgie} Steven 'Stev0se' Rombaut 
{#Belgie} Jonathan 'denzstou' Van Aelst
{#Německo} Paul 'PerX' von Erdmannsdorff

Zdroj: @PAOeSports
Štítky: Panathinaikos, twist
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.