Přejít k hlavnímu obsahu

Univerzita Trine zahrnuje do svých programů i esport

6. 12. 2017 | 20:15 Všechny hry
Univerzita Trine v Indianě začala svůj nový esportový program, v rámci kterého nabídne studentům i arénu za 11,5 millionů dolarů, nazývanou MTI Centrum.
Výchozí obrázek

Univerzita Trine v Indianě začala svůj nový esportový program, v rámci kterého nabídne studentům i arénu za 11,5 millionů dolarů, nazývanou MTI Centrum.

Tato univerzita se výrazně zviditelnila především tím, že jako jediná v Indianě založila ženský hokejový tým a aby toho nebylo málo, za pouhé dva roky stihla vybudovat dvě sportovní zařízení za několik milionů dolarů. Když se v roce 2016 měly budovat tyto dva sportovní areály, bylo navrhnuto i zařízení pro esport, návrh však bohužel neuspěl a byl tak zamítnut. To se ale změnilo s nástupem Alexe Goplina, nynějšího ředitele esportové sekce, do správní rady.

"Byla to věc, která přišla z ničeho nic. Viděli těch spostu výhod, které esport nabízí, ne pouze velký potenciál v nárůstu nových studentů, ale uvědomili si, že je to i velké plus k udržení již stávajících studentů."

 

trine_mticenter

 

V MTI Centru budou místa pro 3 000 diváků a centrum bude zahrnovat tři basketbalové kurty, fitness centrum, šestiřadovou bowlingovou dráhu a mnoho dalšího. I když v porovnáním s ostatními zařízeními Trine univerzity bude esportový areál zdánlivě menší, bude to stále nejlepší esportový areál v USA. Tento herní prostor by se pro hráče měl otevřít 18.prosince a krátce po té i pro veřejnost. Trine je členem Národní asociace Collegiate Esports a nasadí týmy do her League of Legends, Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, Overwatch a Rocket League. Na podzim měla univerzita 68 hráčů, z nichž bylo 21 nových studentů, nebo studentů z prvních ročníků. Hráči mají nárok na 2 000 dolarů, který však zavisí na jejich zásluhách a výkonech. Nejvetší úspěch z univerzity prozatím měli hráči týmu ve hře Overwatch, kteří soutěžili v první sezóně NACE Overwatch Invitational a budou hrát o třetí místo proti Sumter z Jižní Karolíny. Goplin se vyjádřil jasně:

Vyhráli jsme už nad dvěma daleko vetšími školami. A chceme soutežit o tituly. Nevím, jak daleko od toho nyní jsme, ale určitě je o co usilovat"

 

Zdroj: www.espn.com