Přejít k hlavnímu obsahu

EPICENTER Major: Po pětimapové bitvě ve finále se z prvenství raduje ViCi Gaming

30. 6. 2019 | 22:24 Dota 2
Poslední Major letošní DPC sezóny je u konce. Pojďme se společně den po dnu ohlédnout, jak moskevské boje o milion dolarů probíhaly.
ViCi Gaming
ViCi Gaming

1. den

Upper Bracket

Hned první zápas by se dal nazvat soubojem titánů. Virtus.Pro (Ramzes666, Noone, Pasha, Rodjer, Solo) vyzvali světové jedničky jménem Secret (Nisha, MidOne, Zai, Yapzor, Puppey). Ruský tým předvedl svou nejlepší Dotu a zvítězil 2:1.

Další souboj o zaručené šesté místo spolu svedli Liquid (Miracle, w33, MindControl, Gh, Kuroky) a PSG.LGD (Ame, Maybe, Chalice, Fy, xNova). Číňané se drželi, ale náporu Liquid nebyli schopni odolat ani v jedné z her. Padají tak do Lower Bracketu po prohře 0:2.

O postup do posledního kola Upper Bracketu se porvali VP a Liquid. Liquid v nové sestavě hrají skvěle a předvedli to i v tomto utkání. Zasloužené vítězství 2:1 jim zaručuje třetí místo.

 

Miracle

Lower Bracket

Velmi talentovaní Fnatic (MP, Abed, iceiceice, DJ, Jabz), které byste v Lower Bracketu opravdu nečekali, se utkali s Forward Gaming (Yawar, CCnC, Sneyking, MSS, Pieliedie). Ačkoli byl asijský tým jednoznačným favoritem, svou hru nezvládl a vypadává tak z turnaje.

Jeden z papírově nejsilnějších celků, Evil Geniuses (Arteezy, Sumail, s4, Crit, Fly), se octl v prvním kole Lower Bracketu proti OG (Ana, Topson, Ceb, Jerax, Sockshka (standin za Notaila)). Zápas byl velice vyrovnaný, ovšem vyhrát může jen jeden. To se kupodivu podařilo OG, kteří hráli se svým trenérem namísto kapitána. EG tedy balí kufry.

Arteezy

Následovalo utkání Alliance (Micke, Qojqa, Boxi, Taiga, Insania) a Infamous (Skiter, Black, Hestejoe-Rotten, Biver, Papita). Severoevropskému celku se hra vydařila lépe a zachovává si tak naději na přímou kvalifikaci na The International 2019.

Poslední klání dne proti sobě postavilo Ninjas in Pyjamas (Ace, Fata, 33, Saksa, ppd) a Pain Gaming (Mandy, 4dr, Liposa, Thiolicor, 444). Brazilci se snažili, ale NiP jim nedali šanci zachovat si v turnaji život. Tým Pain Gaming tedy jede domů.

2. den

Upper Bracket

Úvodní zápas mezi sebou svedli Vici Gaming (Paparazi, Ori, Yang, Fade, Dy) a černí koně turnaje Gambit Esports (Daxak, Afoninje, AfterLife, Immersion, Fng). Číňané potvrdili své kvality a nedali ruskému týmu šanci. Po skóre 2:0 si zajišťují šestou příčku.

Poté vyzvali TNC Predator (Gabbi, Armel, Kuku, Tims, Eyyou) Royal Never Give Up (Monet, Setsu, Flyby, Lanm, Ahfu). Mohli jsme vidět nejdelší i nejkratší hru play-off. Druhá mapa trvala přes 76 minut, zatímco ta třetí pouhých 18 minut, než se RNG vzdali. Tímto vítězstvím si zajistili Filipínci místo na TI9.

 

Poslední utkání dne patřilo vítězům předchozího kola, tedy Vici Gaming a TNC Predator. Velice vyrovnaná bitva nakonec vyústila ve vítězství VG 2:1.

3. den

Lower Bracket

Třetí den se rozhodovalo, které týmy vypadnou, a které si zahrají na stadionu.

Hrací den se rozjel utkáním mezi PSG.LGD a Forward Gaming. V první hře předvedl Maybe svého excelentního Storm Spirita a ve druhé zase vládl Ame a jeho Slark. Konečné skóre 2:0 pro Číňany.

Následovalo další velké překvapení turnaje. OG, hrající se svým trenérem, poslali domů světové jedničky z týmu Secret. Po EG je to pro ně další cenný skalp. Zároveň se také přiblížili přímé kvalifikaci na The International.

Poměrně rozjetí Alliance vyzvali RNG ve třetím duelu dne. Bitva o DPC body to byla velkolepá. Zvítězit se nakonec podařilo švédskému celku, který si stále zachovává naději na přímou pozvánku na TI9, rozhodující bude již příští kolo.

RNG

Hrací den uzavřeli Gambit Esports a Ninjas in Pyjamas. Rusové jsou skvěle připravení na každou situaci a vůbec bych se nedivil, kdyby to dotáhli hodně vysoko. Se svým soupeřem si hravě poradili 2:0. Právě Gambit se s Alliancí utkají o poslední přímou pozvánku na TI9.

4. den

Lower Bracket

První den, kde se zápasy odehrávaly na stadionu odstartovalo utkání mezi PSG.LGD a OG. Číňané ukázali svou nejlepší Dotu a zaslouženě vyhráli 2:0.

Následoval zápas o přímou pozvánku na TI. Gambit Esports vyzvali Alliance. Hlavně ve druhé hře museli Alliance zabojovat, aby si zajistili život v turnaji. To se jim povedlo po vítězství 2:0.

Upper Bracket

Den ukončilo klání mezi Vici Gaming a Liquid. Podle očekávání jsme se dočkali třech her, ve kterých se lépe dařilo Číňanům. Zajišťují si tak další grandfinále na Majoru v této sezóně.

Lower Bracket

Bitva mezi PSG.LGD a TNC Predator se odehrávala pouze na dvou mapách, přesto byla nesmírně napínavá. Ve druhé hře předvedli Filipínci velký comeback a triumfovali tak 2:0.

Souboj o zápas s TNC Predator svedly celky Alliance a Virtus.Pro. Alliance sice předvádí čím dál lepší výkony, ale na VP jejich hra zdaleka nestačila.

Zápas vítězů předchozích her vypadal jako snadná výhra pro VP. První hru získali velmi snadno a očekával se stejný průběh i u té druhé. Tam se TNC drželi velmi dlouho, celých 65 minut. Ovšem donekonečna odolávat náporu Rusů nemohli a VP tak skončí nejhůř třetí.

TNC

6. den

Na pořadu posledního dne Majoru bylo nejprve utkání mezi Virtus.Pro a Liquid o postup do grandfinále. Čekal se velmi vyrovnaný souboj, kterého jsme se nakonec nedočkali. Zvítězil celek evropského regionu 2:0.

Na Liquid čekali v grandfinále Číňané z Vici Gaming. Týmy do svých výkonů vkládaly úplně všechno a bylo to na jejich hře znatelné. První bod si připsal evropský celek, další dva potom ten čínský. Ve čtvrté hře jsme viděli skvěle zahraného Arc Wardena v podání Miracla, který dokázal vyrovnat sérii na 2:2. Rozhodující mapu však měli Číňané pod kontrolou a došli si tak pro druhý titul na Majoru v této DPC sezóně. Stávají se tak žhavými kandidáty na přední příčky na The International 2019.

 

Pavouk turnaje
Štítky: Epicenter