Přejít k hlavnímu obsahu

Echo Fox údajně prodá své místo v LCS za 30 milionů dolarů

24. 7. 2019 | 12:20 League of Legends
Okolo Echo Fox se v poslední době rojila celá řada problémů a nakonec se organizace rozhodla svůj spot v severoamerické LoL lize prodat.
Echo Fox
Echo Fox

Vypadá to, že v LCS uvidíme příští rok hned 3 nové týmy. Po Clutch Gaming a OpTic z ligy pravděpodobně odchází i značka Echo Fox, která své místo prodala skupině Kroenke Sports and Entertainment, jíž patří i anglický fotbalový klub Arsenal Londýn, NBA tým Denver Nuggets nebo Overwatch tým Los Angeles Gladiators. Jaké jméno se k Dignitas a Immortals připojí, zatím není jisté, ale není vyloučen ani vznik úplně nové značky. Setrvání pod jménem Echo Fox se však zdá vysoce nepravděpodobné. 

Zakladatel organizace a bývalá basketbalová hvězda, Rick Fox, musel řešit problémy s jedním ze vlastníků akcií, Amitem Raizadou, který se v jednání s jedním z obchodních partnerů dopustil rasistických urážek a dokonce i vyhrožování. Organizace měla od Riot Games nakázáno Razidu z vedení organizace vystrnadit, a to do 23. července. Nakonec se vše vyřešilo a brzy se tak schválí odkup společností Kroenke Sports and Entertainment, která za místo v LCS v zaplatí 30 milionů a 250 tisíc dolarů.

K tomu můžeme přičíst dalších pět milionů dolarů, které Echo Fox ještě nesplatil z celkového desetimilionového poplatku za vstup do ligy na začátku roku 2018. Společnost Kroenke Sports and Entertainment svůj tým v LCS měla už před érou franchisingu, a to konkrétně Phoenix1. Ten však paradoxně do nové LCS přijat nebyl.

Sestava Echo Fox pro letní split 2019:

 Spojené státy americké Colin "Solo" Earnest
 Spojené státy americké Michael "MikeYeung" Yeung
 Jižní Korea Kim "Fenix" Jae-hun
 Austrálie Lawrence "Lost" Hui
 Spojené státy americké Apollo "Apollo" Price
 Spojené státy americké Nickolas "Hakuho" Surgent