Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja hlásí: Esport na olympiádě? Jen otázka času!

2. 10. 2019 | 14:00 Fortnite
Herní celebritě Ninjovi se daří takřka vše, na co sáhne. Jeho odchod z Twitche, který pořádně zatřásl průmyslem, byl následován přechodem na konkurenční Mixer, jehož vlastníkem je společnost Microsoft. V srpnu dokonce vydal vlastní knihu s názvem “Get Good”.
Ninja
Ninja

S knihou zamířil na turné za účelem její propagace, v New Yorku na něj narazil zástupce serveru TMZ Sports a oblíbeného streamera vyzpovídal. Paparazzi zastavil Ninju na procházce po New Yorku.

Esport a olympijské hry

Kameraman se na úvod zeptal na názor, co je třeba pro to, aby se esport stal oficiálním olympijským sportem?

Podle mě to potřebuje čas. Myslím, že si mladší generace esport očividně užívá, užívá si sledování videoher, časem to bude to, co chtějí. A to je to, co lidé z televize budou očividně chtít ukázat a zahrnout, takže tomu dejte trochu času a esport tam bude.

Paparazzi posléze zmínil fakt, že sporty jako skateboarding existovaly mnohem déle, než se konečně dostaly na olympiádu, a zda to bude tak dlouho trvat i esportu, nebo by mohl být i díky své popularitě zahrnut na olympijských hrách již v roce 2020.

Úplně bych to nevyloučil. Obecně je to o číslech, kolik lidí to dělá a kolik jich to sleduje. Takže tak.

Při další otázce, která se týkala toho, která země světa by podle Ninji dominovala esportu na olympiádě, streamer rychle odpověděl, že Jižní Korea a Japonsko. Poté však dodal, že Brazílie pro Counter-Strike.

Záleží na tom, které hry budou zahrnuty. Zatím to nevíme přesně, takže uvidíme.

Fortnite a Minecraft

Kameramanovi se podařilo položit Ninjovi ještě jednu rychlou poslední otázku. Ptal se, která hra nahradí Fornite, přičemž zmínil nárůst oblíbenosti Minecraftu.

Minecraft je opravdu obří! Vždy byl tou největší hrou. Fortnite měl ale podle mě tu nejbláznivější explozi – a nebude tolik her, které by dokázaly to, co Fortnite za tak krátkou dobu.

Kdo ví, se současným nárůstem oblíbenosti esportu by mohl mít Ninja pravdu a esport na olympijských hrách je opravdu jen otázkou času.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Ninja