Přejít k hlavnímu obsahu

Worlds: Preview skupin C + D

11. 10. 2019 | 09:05 League of Legends
Hlavní část světového šampionátu v League of Legends klepe na dveře a proto si pojďme probrat i skupiny C a D.
Worlds 2019
Worlds 2019

Skupina C

  • SK Telecom T1(Jižní Korea):  Jižní Korea Khan,  Jižní Korea Clid,  Jižní Korea Faker,  Jižní Korea Teddy,  Jižní Korea Effort ( Jižní Korea Mata)
  • Fnatic (Evropa):  Belgie Bwipo,  Dánsko Broxah,  Slovinsko Nemesis,  Švédsko Rekkles,  Bulharsko Hylissang
  • Royal Never Give Up (Čína):  Čína Langx,  Taiwan Karsa,  Čína Xiaohu,  Čína Uzi,  Čína Ming
  • Clutch Gaming (Severní Amerika):  Jižní Korea Huni,  Jižní Korea Lira,  Spojené státy americké Damonte,  Čína Cody Sun,  Kanada Vulcan

Skupina C je právem označována jako skupina smrti, jelikož se v ní nacházejí 3 týmy, které by reálně mohly celý turnaj nakonec vyhrát. Jeden z trojice Fnatic, SKT a RNG ale bude muset z kola ven ještě před čtvrtfinále. Severoamerický reprezentant, Clutch Gaming, to bude mít v této skupině nesmírně těžké, ale na druhou stranu, může jen překvapit. Korejský gigant, SKT, má co dokazovat, jelikož se korejským týmům v posledních dvou letech nedařilo tak, jak fanoušci a veřejnost očekávala. Faker však na nic jiného, než na 4. titul světového šampiona rozhodně pomýšlet nechce.

SK Telecom T1

Ve skupině mu ale v cestě stojí třeba Uzi, který se bez boje rozhodně nevzdá. Výkony týmu RNG v této skupině mohou dosti napovědět v odpovědi na otázku, jestli je Čína v současnosti nejlepší region světa. O tento titul totiž čím dál víc totiž usiluje, která do skupiny vyslala tým vicemistrů z Fnatic. Zejména Rekkles sice z losu nadšen nebyl, ale celý Fnatic chce ukázat, že se nemusí bát žádného soupeře.

Skupina D

  • Team Liquid (Severní Amerika):  Jižní Korea Impact,  Filipíny Xmithie,  Dánsko Jensen,  Spojené státy americké Doublelift,  Jižní Korea CoreJJ
  • Damwon Gaming(Jižní Korea):  Jižní Korea Nuguri,  Jižní Korea Canyon,  Jižní Korea ShowMaker,  Jižní Korea Nuclear,  Jižní Korea BeryL
  • Invictus Gaming (Čína):  Jižní Korea TheShy,  Čína Ning,  Jižní Korea Rookie,  Čína JackeyLove,  Čína Baolan
  • Ahq e-Sports club (Taiwan):  Taiwan Ziv,  Taiwan Alex,  Taiwan Apex,  Taiwan Wako,  Taiwan Ysera

Skupina D zpočátku vypadala jako sen pro severoamerický Team Liquid, ale po přidělení Damwon Gaming hodně hrozí jeho vyřazení. Velkou hrozbou je také čínský Invictus Gaming, který sice v letním splitu nevypadal ani zdaleka tak silně, ale loni zvládnula totožná sestava celý šampionát ovládnout. 

Team Liquid

Ahq bude chtít hlavně překvapit a nikde není psáno, že jako 2. nejlepší tým z LMS nemůže získat ve skupině žádnou výhru. Přesto se ale triumf tohoto týmu zdá být spíše z říše snů. Na postupových pozicích může být ale složení prakticky jakékoliv. Team Liquid v LCS ukázal notnou dávku stability a proto by se Doublelift konečně mohl dočkat vysněného postupu ze skupin. Oproti minulému roku bude tým benefitovat jak na midlane, tak i na pozici supporta. 

  • Tip redakce na skupinu C: 1. Royal Never Give Up, 2. SK Telecom T1, 3. Fnatic, 4. Clutch Gaming
  • Tip redakce na skupinu D: 1. Invictus Gaming, 2. Team Liquid, 3. Damwon Gaming, 4. Ahq e-Sports Club

Skupiny hlavní fáze odstartují už v sobotu od 14:00. 

MČR lístky
Štítky: Worlds