Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: The eLiVe (#7)

6. 1. 2020 | 20:56 Counter-Strike 2
Osmý hráč a jeho pokračovatel měli být svými spoluhráči, na poslední chvíli z toho ale první Slovák v letošním TOP 10 žebříčku vycouval. Jaké byly jeho hlavní důvody k odmítnutí na poslední chvíli? Kromě toho jsme si samozřejmě shrnuli i celý rok 2019, který Erik 'The eLiVe' Sith neměl i přes neúspěšnou obhajobu z MČR vůbec špatný.
Erik 'The eLiVe' Sith
Erik 'The eLiVe' Sith

Je to pro tebe obhajoba sedmého místa známka nějaké konzistence? Dokázal bys vůči sobě porovnat poslední dva roky, v čem byly jiné?

Ani nie. Neviem, na akom podklade je to hodnotené, takže rebríčku nedávam moc veľkú váhu. Ale som rád za TOP 10. Jediný rozdiel je v tíme, zatiaľ čo v GRS som sa venoval svojmu playu a ničomu inému, v UNI som sa staral o všetko, čo šlo a to zmenilo aj moje výkony. To nie je výhovorka len konštatovanie.

Zajímá mě, jak ty sám u sebe vnímáš svůj hráčský posun za uplynulý rok? Na čem dokážeš říct, že jsi nejvíce zapracoval?

Tento rok, musím povedať, že som flákal individuálnu prípravu. Ale na druhú stranu som sa naučil inak rozmýšľať, čo beriem iba k plusu a v roku 2020 vám ukážem prečo.

Trust.Universe

Pojďme už ale k průběhu sezóny. Jádro Universe vydrželo po sezóně 2018 pohromadě a v první půlce roku to přineslo dva tituly. Jak na tohle období vzpomínáš?

Tento rok som mal možnosť na všetkých akciách tráviť čas s KETUBORom, ktorý nám bohužiaľ odcestoval a prejeme mu všetko najlepšie v jeho budúcom živote. Určite to nebolo iba o ňom, s chalanmi sme si náramne padli a naše spoločné LAN akcie boli jedny z najlepších, aké som kedy mal. V hre alebo mimo hry to bolo úžasné.

Obdobie v Universe hodnotím iba kladne a s úsmevom.

To vás tehdy ale posílil forsyy, který se stal i objevem sezóny. Viděli jste v něm už tehdy takový potenciál, který nakonec prokázal?

Mr. 32 som spoznal na FACEIT Premium, kde mi chlapec robil veľké nervy. Nespomínam si, že by som vzájomný FACEIT niekedy vyhral, takže som si ho pridal. Odrazu sme hľadali hráča, tak som si povedal, že mu dám šancu. Dokonca som si predtým došiel do Žiliny pozrieť ako hrá. Vedel som, že individuálne na tom bude viac ako len dobre, no bál som sa, že nebude rozumieť tímovému hraniu. Ale chlapec sa učil strašne rýchlo a vďaka tomu sme vyhrali pár LAN akcií.

Jak moc tě zpětně mrzí, že jste neuspěli právě na MČR, kde jste "pouze" obhájili bronz? Je pro tebe osobně tento turnaj nějak speciální?

Áno, MČR bola veľká, veľká škoda. Chceli sme to vyhrať nie len k dobrému zakončeniu roka, ale hlavne kvôli KETUBORovi, ktorý by vyhral ďalší titul v rade a mohol by odcestovať. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo a tak sme radi aspoň za to tretie miesto. 

Erik 'The eLiVe' Sith

Nová sezóna je ale za rohem. Ještě před ní jste ale oznámili rozpad, co bylo tím hlavním impulzem, si dát po takové době sbohem?

Bolo očividné, že v tíme sú nejaké problémy. Už sme nemali ani rovnaké ciele a jednoducho sme sa zhodli, že najlepšie pre každého bude, ak sa rozídeme. 

Jakým způsobem bylo jiné vaše druhé působení v ESL Nationals, kde jste už nebyli týmem, ale stejně jste dokázali triumfovat?

LucasP nám napísal, že už nebude pokračovať a zobral to doslova, odvtedy nezapol CS a venoval sa iba škole. Takže sme všetci trénovali individuálne a snažili sme sa nájsť hosťa. Menej ako týždeň pred LAN sme našli uZmana, s ktorým sme následne aj ESL Nationals vyhrali.

Bez prípravy, bez stratégie čisto na individuálny skill a moju hlavičku. (usmívá se)

Ty máš na scéně docela přehled, tak se zeptám, jestli máš nějaký osobní skrytý talent, který by mohl v příštím roce prorazit?

Napísal by som forsyyho, no ten už ale nie je skrytý talent, takže vyberiem si ďalšie ESO, ktorým je RUDIQ. Chlapec, s ktorým som úplne náhodne zapol FACEIT Premium, ktorý je prvý v Division 2 a vidím v jeho štýle, že na to má.

Universe vs. eXtatus

Pojďme ale k hlavní otázce, k nové sezóně. Měl jsi hrát s Owned a byl jsi i před podpisem smlouvy. Na čem to nakonec selhalo?

Hraniu s chlapcami z Owned som sa strašne tešil, nie len, že sú to fajn chlapci ale počas našich zápasov som zistil, že sú na veľmi vysokej úrovni a môžeme sa dostať vyššie. No s Owned sme dostali ponuku hrať pod organizáciou, ktorú teraz všetci poznáte a úplne nažhavení sme s nimi spolupracovali. Nemôžem zachádzať do detailov skrz interné informácie, ktoré rešpektujem. Čo sa stane v tíme, ostane v tíme.

V skratke a jediné, čo môžem povedať, je, že som sa nezhodol na chode organizácie. Som ale jediný, ktorý to tak cítil, takže chalani si išli pre to a teraz si nájdu náhradu a dúfam, že dosiahnu svoje ciele.

Neodmítal jsi to už s nějakým plánem B, který pro tebe může být ve výsledku lepší? Jaké jsou teda tvoje týmové plány pro rok 2020?

Ku koncu roku 2019 som dostal viacej ponúk, ktoré som zvažoval. Nakoniec som sa rozhodol pre Owned a všetky ostatné ponuky odmietol. Momentálne nemám PLÁN B, keďže neviem, kto by ma momentálne chcel, keď som všetkých odmietol a všetci už majú zložené tímy. Ak sa nenájde ponuka, ktorá ma osloví, tak sa začnem prvýkrát v mojej kariére venovať čisto FACEITu a skúsim vyhrať FPL. Jasné, že skúsim zložiť nejaké CZ/SK mixy na turnaje a pokúsim sa aj EU mixy na zahraničné turnaje a kvalifikácie. Bola jedna ponuka, ktorá z hľadiska tímu a aj organizácie ma oslovila, ktorú som aj zvažoval, len som súhlasil s Owned, tak som ju neprijal.

Erik 'The eLiVe' Sith

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7.  Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
  8.  Česká republika Sebastian 'beastik' Daňo
  9.  Česká republika Dominik 'Fraged' Herz
  10.  Česká republika Michal 'leckr' Kadlíček
Štítky: TOP10 2019, The eLiVe
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.