Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráči Overwatche jako nepřátelé americké čtvrti? I to je možné

22. 1. 2020 | 08:30 Overwatch
Není tomu dávno, co byl esport považován za okrajovou záležitost a širší společnost o něm neměla ani tušení. Nicméně stejně jako narůstají odměny v milionových turnajích, i tak narůstá obecné povědomí o tomto fenoménu. Není tedy divu, že si někteří lidé či skupiny ve společnosti mohli vytvořit o hráčích vlastní domněnky a předsudky.
Houston Outlaws
Houston Outlaws

Právě to se totiž stalo v americkém Houstonu, ve státě Texas, kde si esportový tým Houston Outlaws pronajal jeden z domů v místní luxusní čtvrti a vyvolal tak paniku a stěžování si u mnohých sousedů. Což americkému celku v přípravě ani trochu nepomohlo. Už brzy totiž započne nová sezóna té nejprestižnější světové ligy ve hře Overwatch, kterou po celém světě sledují desetitisíce, ne-li statisíce hráčů. A jakákoliv komplikace v přípravě může tak samozřejmě ohrozit budoucí výsledky v této lize.

Tým tak určitě nepočítal s tím, že se v tak kritickém čase bude muset svého nového sídla vzdát a najít si jiné, přívětivější místo. A jaký byl tedy důvod k jejich odstěhování?

Houston Outlaws

Ne zas tak nelogický. Místním obyvatelům čtvrti The Woodlands se zejména nelíbilo velké množství lidí (až dvacet), které se v domě a jeho okolí pohybovalo. Navíc na to napojená zvýšená doprava a hlučnost by prý mohla negativně zasáhnout ceny dalších domů v okolí, což si tahle parta usedlíků nechtěla nechat líbit. Právě z toho důvodu se na daný dům profíků začaly hrnout stížnosti, kterých spíše přibývalo než naopak.

A i přestože k reálným potyčkám nedošlo, manažér Matt Rodriguez se i tak rozhodl pro budoucí klid tým přemístit. A to hlavně poté, co se u dveřích jejich nového příbytku objevila skupina reportérů. Sám Rodriguez totiž na svém Twitteru uveřejnil, že majitel domu i město byli s jeho budoucím využitím seznámeni a on tedy nechápe, kde je problém. A povězte, jak byste na podobnou situaci v roli manažera reagovali vy?