Přejít k hlavnímu obsahu

Březen 2020: Na`Vi přebírají vedení celosvětového žebříčku

8. 4. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
Máme za sebou třetí měsíc roku 2020, jenž se naprosto lišil od těch předchozích. Důvodem je koronavirová pandemie, která způsobila změnu průběhu turnajů a lig po celém světě. Organizátoři byli nuceni tyto akce přeorganizovat a nyní se hrají pouze online.
Na`Vi – IEM Katowice
Na`Vi – IEM Katowice

V březnu nám odstartovala jedenáctá sezóna jedna z velmi očekávaných lig, ESL Pro League. Její velké plány ale přerušila právě pandemie koronaviru, kvůli které se musel překopat její formát a EPL je tedy opět rozdělená na evropský a americký region, jako v minulosti. Prestiž a sledovanost si však udržuje stále stejnou a pomalu se blížíme k finálovým zápasům. Letošní novinkou je liga FLASHPOINT, v níž se hraje o neskutečný 1 milion dolarů, která stejně jako EPL začala v březnu a která nyní míří do čtvrtfinálových soubojů.

Pojďme se ale podívat na to, jak jsou na tom samotné týmy. Natus Vincere, vítězové letošního IEM Katowice, sesadili z trůnu Astralis a dostali do čela celosvětové tabulky a největší zásluhu na tom má s1mple, který si v Polsku převzal cenu MVP. Mezi tři nejlepší se probojovali také G2, kteří v Katowicích skončili na druhém místě hned za Na`Vi a získali body do celosvětového žebříčku. Zajímavé je také sledovat stabilní posuny týmu OG, který se pravidelně každý měsíc posouvá blíže hranici deseti nejlepších. Aktuálně jsou na 14. pozici a bude velmi zajímavé sledovat jejich posun po EPL. Do TOP 20 se vrátili MIBR, kteří se vrací z 26. místa, což byl jejich největší propad od listopadu roku 2015. Na přední příčky se také posouvají OG, kteří se pomalu ale jistě blíží k nejlepší desítce. Je jisté, že výsledky EPL a FLASHPOINTu s tímto pořadím zamíchají. Nikdo ale zatím netuší jak.

Nejlepší třicítka týmů po prvních třech měsících vypadá následovně:

HLTV ranking