Přejít k hlavnímu obsahu

Road to Rio bude prvním kvalifikačním turnajem na ESL One: Rio

20. 4. 2020 | 10:00 Counter-Strike 2
Aktuální situace ve světě okolo koronaviru způsobila změnu systému konání Majorů. Bude to poprvé od roku 2013, kdy se v jednom roce odehraje pouze jeden Major a tím pádem bylo nutno změnit formát kvalifikace. První kvalifikační turnaj vypukne za pár dní a bude mít hned dva zástupce ze Slovenska, frozena a STYKA.
roadtorio
roadtorio

Z důvodu koronavirové pandemie ESL oznámilo, že se květnový Major přesouvá na listopad a bude to tak jediný turnaj takového stylu v letošním roce. Změnou nebude pouze zvýšení prize poolu na 2 miliony dolarů, ale i upravení systému kvalifikace. Do této doby to fungovalo tak, že nejlepších 14 týmů z předchozího Majoru obdrželo přímou pozvánku. Jelikož se ale bude hrát pouze jeden, o účastnících rozhodne kombinace regionálních kvalifikačních turnajů a celosvětový žebříček.

Prvním takovým kvalifikačním turnajem bude Road to Rio. V termínu od 22. dubna do 10. května odehrají všechny pozvané týmy svůj regionální turnaj, ve kterém podle umístění obdrží určitý zisk bodů, které se jim započítají do Regional Major Rankingu (RMR), a rozdělí si prize pool 255 000 dolarů. Na ESL One: Rio budou poté pozvány týmy podle celosvětového žebříčku, k nimž se přidají týmy s největším ziskem bodů v RMR. Na Rio Majoru se tak opět utká 24 týmů. Rozdělení regionálních slotů pro Major, prize pool a data jednotlivých regionálních kvalifikačních turnajů jsou následující:

system

Nás ale bude nejvíce zajímat první evropský kvalifikační turnaj. Ten se odehraje v termínu od 22. dubna do 17. května a zúčastní se ho šestnáct pozvaných týmů. Mezi hráči těchto týmů budeme mít možnost sledovat dva slovenské účastníky. Prvním bude slovenský mladík David "frozen" Čerňanský s jeho týmem mousesports, kteří budou stát v roli jednoho z favoritů tohoto turnaje, jelikož v poslední době odvádí velmi kvalitní výsledky. Druhým reprezentantem bude Martin "STYKO" Styk v barvách GODSENT. Oba tito hráči se dokonce utkají v jedné skupině.

Týmy budou rozděleny do skupiny A a B, ve které se utká každý s každým v BO3 zápase. První čtyři týmy z každé skupiny postoupí do play-off. První dva do Upper Bracket a týmy na třetím a čtvrtém místě do Lower Bracket. V play-off se pak bude hrát systémem Double Elimination. Zápasy budou odehrány systémem BO3 a finále pak BO5 s výhodou jedné mapy pro postupujícího z Upper Bracketu. Celkový prizepool pro evropský region je 115 000 dolarů.

Skupiny Road to Rio – Europe budou následující:

skupiny
Štítky: ESL, Rio Major