Přejít k hlavnímu obsahu

Kapitán Vikin.gg Seleri exkluzivně: Naším cílem je zlepšovat se, výhry jsou jen bonus

20. 4. 2020 | 15:29 Dota 2
Melchior "Seleri" Hillenkamp (na fotografii uprostřed) je kapitánem mezinárodního evropského týmu Vikin.gg Na ESL One LA Online: EU & CIS, náhradním turnaji za Major, obsadili Vikingové i s českým zástupcem Miroslavem "BOOM" Bičanem třetí místo a předvedli skvělou Dotu.
Vikin.gg
Vikin.gg

Hrál jsi s českými a slovenskými hráči jako Mambos, Sehny and Skiter. Vybíráš hráče z CZ/SK regionu cíleně nebo je to náhoda?

Je to náhoda. Evropa je vlastně jedna velká země, když budujete mezinárodní tým. Mám velmi dobré vzpomínky na hraní společně se Sehnym. Respektuji ho a velmi jsem si užíval hraní s ním.

V pozápasovém rozhovoru pro BTS jsi prohlásil, že jsi málem ukončil svou kariéru. Co ti změnilo názor?

Znovu jsem začal hrát během změny matchmakingu. Hrál jsem v dobrých týmech a užíval jsem si to. Znám spoustu Tier 1 a Tier 2 hráčů z minulosti. Nikdy jsem nebyl nejlepší v hraní solo, ale toto ve mně opět vznítilo nadšení pro hru. Zpočátku jsem si nemyslel, že začnu hned hrát profesionálně, ale někteří hráči si mě všimli a já měl štěstí, že se mnou chtěli hrát.

Jak se zformoval tým Vikin.gg? Byl BOOM chybějícím hráčem pro vyhrávání turnajů?

Aramis na sebe vzal iniciativu a požádal mě a Shada, abychom s ním hráli. Před BOOMem jsme měli TANNERa a zaznamenávali jsme pokroky. Obsadili jsme druhé místo v kvalifikaci na Minor, kterou ovládli hráči týmu Nigma. Poté TANNER odešel do NiP, tak jsme hledali nového hráče na Mid. Mysleli jsme na BOOMa už předtím, než jsme hráli s TANNERem, ale v té době hrál s Hippomaniacs a nebyl tedy dostupný. Od doby, kdy se k nám přidal BOOM hodně trénujeme a rapidně se zlepšujeme. Užíváme si společné hraní, a to zlepšuje naši týmovou chemii každý den.

Jaký je rozdíl mezi Tier 1 a Tier 2 týmy?

Záleží, jak to definujete. Pokud jsou Tier 1 týmy Secret, OG, Vici Gaming and EG, řekl bych, že Tier 2 jsou takové týmy, které se dostávají na LAN turnaje, tedy Liquid, Alliance, atd. Tier 3 týmy rozumím takové týmy, které hrají online turnaje a snaží se dostat na LAN akce.

Jak moc je podle tebe MMR relevantní? Spousta hráčů s 10 000 MMR nevyhrála TI ani Major.

MMR určitě něco znamená. Neuvidíte moc profesionálních hráčů s méně než 7000 MMR, ale rovněž MMR není všechno. Nyní mám více MMR než někteří moji týmoví kolegové, ale to neznamená, že jsem lepší. Hodně se snažím na pubech, hrál jsem hodně hrdinů, kteří mi jdou a jsou dobří v aktuální metě. Například pokud midař v současné metě cvičí hraní Tinkera, nemůžete očekávat, že bude hodně vyhrávat.

Jak udržuješ dobrou náladu v týmu, když se nedaří?

Každý z nás má asi vlastní způsob, ale pozitivita je klíčem k úspěchu. Pokud někdo má smůlu ve hře nebo se vzteká, neshazujte ho, ale povzbuďte! Náš trenér nám hodně pomohl s těmito problémy, ale každý občas bude naštvaný nebo bude mít těžkou hru. Pokaždé se snažíme navzájem si pomoci a víme, že se na sebe můžeme spolehnout.

Vikin.gg

Jaké vítězství pro vás bylo nejdůležitější během ESL One LA online?

Vítězství nad týmem Secret. Hodně je respektujeme a také jsme se hodně naučili z jejich stylu hry, ale rovněž jsme se cítili jistí, že je můžeme porazit. Po vítězství nad Secret jsme měli velké sebevědomí i po zbytek turnaje.

Jste velmi mladý tým. Jak se připravujete na zvládání tlaku na velkých LAN turnajích?

V současné situaci budeme čekat, kdy budou LAN turnaje opět povolené, ale nemyslím si, že to bude jiné, než na online turnajích. Někdo by mohl namítat, že na online turnaji na vás není vyvíjen takový tlak, ale zkuste si hrát proti týmům jako Secret nebo OG a vaše srdce bude bušit během napjatých chvil ve hře. V tomto smyslu získáváme spoustu zkušeností ze všech velkých online turnajů.

Jaký je cíl Vikin.gg v této sezóně?

Naším cílem je zlepšovat se a stát se opravdovým týmem. Když dosáhneme na dobré výsledky, bude to skvělé, ale není to náš hlavní cíl. Dokud si budeme navzájem věřit, budeme pořádně trénovat a zlepšovat se, nebojíme se o výsledky.

Hrajete velkou spoustu turnajů. Jak zvládáte začlenit je do vašeho programu? Máte čas i na jiné věci než Dotu?

Pro každého z týmu je hlavní prací a koníčkem Dota. Zlepšovaní se zabere spoustu času, ale i tak má každý nějaký čas na studium, cvičení nebo cokoli ho baví. Já sám studuji méně, když je tu tolik turnajů, ale nikdy nezapomínám cvičit, protože díky tomu hraji lépe.

Co jste se naučili během Majoru? Jste spokojení s třetím místem?

Do turnaje jsme šli bez velkých očekávání, ale když se na to podívám zpětně, jsme velmi šťastní. Věděli jsme, že máme na dobrý výsledek, ale také jsme věděli, že můžeme prohrát s kýmkoli

Velmi děkuji českým fanouškům, doufám, že jste si užili sledování BOOMa, Supreama a Saberlighta, když hráli na ESL.

Mockrát děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů.

Zdroj: ESL
Štítky: Vikin.gg, Seleri, BOOM