Přejít k hlavnímu obsahu

Mouffin byl vyhozen z Boston Uprising kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování

23. 4. 2020 | 11:00 Overwatch
Mouffin byl profesionálním hráčem amerického týmu Boston Uprising. Mimo to se také věnoval streamování, kde se pravidelně pohyboval mezi deseti nejpopulárnějšími streamery v Severní Americe. Na začátku dubna byl však jeho kontrakt s Boston Uprising ukončen z důvodu obvinění ze sexuálního obtěžování.
Mouffin
Mouffin

Profesionální hráč a streamer Walid "Mouffin" Bassal byl obviněn streamerkou KhaleesiBB ze sexuálního přestupku. Tato streamerka koncem března napsala dlouhé vyjádření na Twitteru ohledně Mouffina, který psal o nahé fotografie nejen jí, ale i jejím kamarádkám. Kromě toho měl údajně osahávat další dívky na TwitchConu, těm podle dostupných informací následně posílal vyzývavá videa. KhaleesiBB se k tomu vyjádřila následovně:

Během TwitchConu byl Walid velmi agresivní. Na pokoji byl velmi děsivý, dotýkal se dalších dívek a mačkal jejich zápěstí tak silně, že jim zůstaly modřiny. To pokračovalo i u dalších dívek a já poprosila muže, kteří byli s námi ubytovaní přes Airbnb, aby na nás dávali pozor a nenechávali nás s ním samotné, protože jsme měly strach o svoje bezpečí. Dívkám posílal videa, ve kterých je provokoval. V tu dobu jsem si uvědomila, že vše, co jsem o Mouffinovi slyšela, byla pravda. Měl slabost pro nezletilé dívky a extrémně dravé chování vůči ženám. Jsem si jistá, že by tyto dívky neměly problém dorazit, vyjádřit se k této noci a potvrdit vše, co jsem řekla.
Zdroj: Activision Blizzard

Po dvou týdnech hrobového ticha se Mouffin k situaci veřejně vyjádřil v rozsáhlém příspěvku na Twitteru. Částí jeho vyjádření byla lítost, kterou pociťoval vůči svým blízkým:

Je mi líto, že jsem zklamal všechny své přátele, fanoušky, bývalé spoluhráče. V mojí budoucnosti plánuji dokončit svou svatbu, vyhledat pomoc, kterou nutně potřebuji, a začít žít život, kde na mě nebude nic mít negativní dopady, abych mohl začít pracovat na svém zlepšení.

Mouffin se také vyjádřil k setkání se sedmnáctiletou dívkou na TwitchConu, se kterou neměl žádné špatné úmysly. Později však připustil, že jakmile jí bylo osmnáct, jejich vztah byl intimnější. Konec jeho profesionálního hraní mu nevadí, nebere to jako konec světa a je rád, že se může naplno věnovat rodině a svému zlepšení. Mouffin se však nevyjádřil k údajným zprávám a žádostem o nahé fotografie, které posílal nezletilým dívkám.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Mouffin