Přejít k hlavnímu obsahu

Rodina zemřelého profesionálního hráče žaluje jeho bývalé týmy pro nedbalost

23. 4. 2020 | 12:00 Všechny hry
Rodina oblíbeného brazilského hráče CS:GO, který působil pod přezdívkou bruttJ, podniká právní kroky proti hráčovým bývalým týmům pro nedbalost.
bruttJ
bruttJ

Matheus "bruttJ" Quieros zemřel v prosinci loňského roku ve věku 19 let a jeho dosavadní tým Imperial Esports uvedl jako příčinu smrti „zdravotní komplikace“. Hráčova rodina nyní žaluje jeho bývalá angažmá, kromě Imperial Esports i Team Reapers, prohlašuje, že musel hrát v bolestech, a tvrdí, že týmové domy, poskytované hráčům v turnajích, neměly odpovídající úroveň. Tyto faktory měly přispět k hráčově smrti. 

Podle UOL začal slibný hráč v létě 2019 trpět „silnými bolestmi hlavy, neustálým zvracením a ztrátou zraku“ poté, co se přestěhoval do domu Team Reapers. Někteří se domnívají, že se jedná o přímý účinek tohoto pobytu, neboť se věří, že ostatní členové týmu také trpěli příznaky, jako je nevolnost, když v domě pobývali. BruttJ bydlel v domě přibližně 15 dní. 

Bývalý hráč uvedl: „Někteří lidé měli střevní problémy, nejsme si ale jisti, zda to bylo kvůli vodě nebo jídlu.“

Matka zesnulého hráče také tvrdí, že umístění domu – vedle letiště – způsobovalo hráčům problémy se spánkem, za problém byl také považován nedostatek potravin. Po stížnostech na správu byli hráči z problematické nemovitosti přesunuti, bruttJ bohužel zemřel jen o pár dní později. 

Tým Imperial Esports nabídl rodině kolem 150 dolarů na pokrytí léčebných nákladů a poslal po hráčově úmrtí 1000 dolarů. Podle právníka, který rodinu zastupuje, „existuje mnoho důkazů odhalujících nedostatek odpovídajících zdravotních podmínek v hráčském domě“ a „kromě toho všeho existují ještě přesvědčivější důkazy o tom, že týmy hráčovi nezajistily zdravotní péči a nedokázaly konat, když se odehrály události, za které nesly odpovědnost.“ 

Oba týmy tato tvrzení popřely. Zatím nebylo stanoveno žádné datum soudního stání.

Zdroj: gamebyte.com
Štítky: bruttJ