Přejít k hlavnímu obsahu

MrBeast si pozval světové hvězdy a uspořádal největší charitativní turnaj v Kámen, nůžky, papír

27. 4. 2020 | 12:00 Všechny hry
Kámen, nůžky, papír je hrou založenou na jednoduchém principu, která se po celém světě využívá na rozstřely mezi minimálně dvěma osobami. Napadlo by vás ale, že i v něčem takovém se dá uskutečnit velkolepý turnaj plný známých osobností? Nás do počinu MrBeasta také ne.
Kámen, nůžky, papír
Kámen, nůžky, papír

Jimmy Donaldson patří pod přezdívkou MrBeast mezi světoznámé YouTubery, kteří v dnešní době opravdu frčí. MrBeast má aktuálně přes 34 milionů odběratelů, což hovoří za všechna čísla. Svoji popularitu ale využívá na dobré účely, tak jako v loňském roce překonal metu 20 milionů dolarů na vysázení 20 milionů stromků.

Tentokrát se ale postaral speciálnější charitativní skutek, protože o víkendu se uskutečnil světový turnaj ve hře Kámen, nůžky, papír. Hlavní cenou bylo 250 tisíc dolarů, které mohl vítěz poslat na libovolnou charitu. V době koronaviru se každý dobrý počin cení, co teprve když jde o takto šílenou částku. Kromě samotné výhry se během živého přenosu na YouTube vybíralo i od diváků, a na charitu se tak poslal další více než milion dolarů.

Nyní ale k samotnému turnaji, protože takového klání se nemohly nezúčastnit ani hvězdy největšího kalibru. Za herní svět tak dorazili Turner 'Tfue' Tenney, samotný Tyler 'Ninja' Blevins, či královna Twitche Imane 'Pokimane' Anys. Svět YouTube reprezentovali Casey Neistat nebo KSI a speciálním hostem byl Jack Black. K titulu se nakonec probojoval další slavný hráč, YouTuber a zakladatel esportové organizce 100 Thieves, Matthew 'Nadeshot' Haag. Na kompletní výpis účastníků i záznam se můžete podívat níže. O prvenství tady ale vůbec nešlo, přece jenom jde v první řadě o hru založené na náhodě – z pohledu charity se turnaj povedl na jedničku.

Kámen, nůžky, papír
Štítky: MrBeast, Nadeshot
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.