Přejít k hlavnímu obsahu

MSI GeForce RTX 2060 – skvělý výkon, skvělá cena

4. 5. 2020 | 14:59 Všechny hry
Každý správný hráč potřebuje spolehlivou a výkonnou grafickou kartu. Jednou z nich je Nvidia GeForce RTX 2060 od MSI. Díky technologii Ray-tracingu si užijete své oblíbené herní tituly tak, jako ještě nikdy předtím.
RTX2060
RTX2060

Technologie sledování paprsků, neboli Ray-tracing, se využívá v počítačové 3D grafice. Ray-tracing simuluje chování světla tak, že i v nejnáročnějších hrách vypadá obraz stejně, jako v reálném světě, na což jsme doposud nebyli zvyklí a odvykat si rozhodně nechceme. Sám vlastním grafickou kartu řady RTX a nemohu si ji vynachválit. Hraní Battlefield V na ultra detaily a 144 FPS je opravdu pastvou pro oči, skoro jsem si připadal, že jsem opravdu vojákem, zážitek ze hry byl neskutečný. Navíc ani zdaleka nejede na plný výkon a je tichá. Co víc si přát?

Abyste si však tuto technologii a podobné herní zážitky mohli vychutnat, musíte vlastnit grafickou kartu z řady RTX. Ideální volbou je model RTX2060 od MSI.

Micro-Star International (MSI) je tchajwanská společnost vyrábějící elektroniku a v současné době se zaměřuje na výrobu především základních desek a grafických karet. Ve světě esportu rozhodně není žádným nováčkem. Jejich model MSI GeForce RTX2060 s 1920 stream procesory, 6 GB GDDR6 RAM pamětí a čtyřmi výstupy pro monitor bude vaším nejlepším parťákem při hraní náročných her či dokonce při využívání virtuální reality.

Ve VR nejenže můžete hrát jednoduché, většinou singleplayerové hry, ale dokonce i esportové tituly, jako Dota 2, mají vlastní VR režim, ve kterém můžete sledovat své oblíbené týmy například ze křoví nebo stromu přímo na bojišti. Grafický procesor je vyroben 12nm technologií, která už se přibližuje fyzikálním hranicím zmenšování tranzistorů, a je poháněn architekturou Turing, jež vám může nabídnout až šestkrát vyšší výkon, než předchozí řada grafických čipů.

Přehřátí ani hlučnosti se bát rozhodně nemusíte, dva ventilátory se starají o udržení nízkých teplot a neustále přizpůsobují rychlost svých otáček aktuálnímu vytížení grafické karty. Někdy po zapnutí počítače přemýšlím, jestli jsme zapínací tlačítko vůbec zmáčkl, jelikož počítač nevydává téměř žádný zvuk, což je hlavní zásluha grafické karty.

Zdroj: msi.com