Přejít k hlavnímu obsahu

Další podvod, na svědomí ho má kybertraktor

2. 5. 2020 | 11:17 Dota 2
Podvádění se zápasy neboli matchfixing je v esportu, stejně jako i v klasickém sportu, přísně zakázáno. Bohužel přinášíme další případ z CIS scény, kde k tomuto incidentu došlo.
Pushka League
Pushka League

Zápas mezi týmy Cyber Legacy a CyberTRAKTOR v druhé divizi Pushka League se podle pořadatelů nemusel odehrát férově. Cyber Legacy zvítězili 2-0, v čemž není žádný problém. Možný podvod pořadatelé spatřují v sázení proti svému týmu, což je snadná cesta k vydělání peněz.

Jedním z hlavních důvodů existence druhé divize Pushka League je podpora talentovaných hráčů, kteří ještě nebyli objeveni. Pro zúčastněné, přestože ještě nejsou připraveni hrát na velkých stadionech, slouží zápasy k pracování na sobě. Bohužel, nikdo nemá jistotu, že hráč nebo celý tým toho nezneužije a nepokusí se snadno získat peníze. Až pořádně prošetříme situaci, potrestáme viníky.

Říká Vitaliy “Nexius” Bozhko, manažer esportu ve společnosti WePlay!

Situace se velmi okrajově dotýká i dvou českých hráčů Miroslava "BOOM" Bičana a Filipa "Filminy" Komína. Teoreticky by se s týmem CyberTRAKTOR mohli setkat ve vyřazovací části v boji o postup do první divize, s největší pravděpodobností se tak nestane, protože prošetřit situaci chvíli potrvá.

V minulosti jsme se setkali se skandálem 322, kde ruský hráč Alexey "Solo" Berezin vsadil proti svému týmu a jako výhru sázky si připsal na účet 322 dolarů. Původně dostal zákaz hraní soutěží na doživotí, později byl zkrácen na jeden rok, a díky tomu mohl vyhrát s Virtus.Pro tolik turnajů, včetně mnoha Majorů.

Štítky: Pushka League