Přejít k hlavnímu obsahu

Team Windigo obdržel finanční výhru z WESG po roce čekání

2. 5. 2020 | 18:58 Counter-Strike 2
Podle nedávné zprávy z HLTV obdržel konečně tým Windigo svou výhru z WESG Finals. Tento event se odehrál v březnu minulého roku a prize pool byl 890 000 dolarů. Artur Yermolay, jeden ze zakladatelů týmu, musel kvůli peněžním problémům pozastavit působení týmu. Po roce čekání na peníze z tohoto turnaje se konečně dočkal.
Windigo
Windigo

Poté, co se tým Windigo rozpadl, všichni hráči pokračovali svou vlastní cestou. Georgi “SHiPZ” Grigorov a Valentin “poizon” Vasilev se přidali ke compLexity Gaming. Později byl SHiPZ prodán do c0ntact Gaming. Kamen “bubble” Kostadinov nyní reprezentuje SMASH a Yanko “blocker” Panov zase BLUEJAYS.

Je to už déle než rok, co se těmto hráčům podařilo překvapit svět, když v obrovské konkurenci, jako outsideři, dokázali vyhrát WESG 2018 World Finals. Tímto titulem získali tučnou výhru 500 000 dolarů, na kterou museli čekat až dodnes. Podle zpráv HLTV WESG tvrdí, že zpoždění platby bylo způsobeno bankovními předpisy a současnou globální pandemií. Zástupce WESG údajně zůstal v neustálé komunikaci s organizací Windigo po celou dobu zpoždění, aby tyto problémy vyřešil.

Avšak to, co se odehrálo, je stále nejasné, protože se od ledna neaktualizovaly žádné informace. Poslední prohlášení WESG, zveřejněné 22. ledna se ani netýkalo této kauzy. Uvádí, že Asia-Pacific Finals, které se mělo odehrát v únoru, neproběhne z důvodu koronavirové pandemie, přestože se několik známých týmů do tohoto finále kvalifikovalo. To, kdy se dozvíme, jak budou další turnaje pořádané WESG probíhat, zatím není stále jisté.