Přejít k hlavnímu obsahu

Dota Alchemy se rozpadá. Co bude dál?

6. 5. 2020 | 19:39 Dota 2
Oblíbená dvojice Andrew "Jenkins" Jenkins a Donnie "Elevated" Chell, pomáhající hráčům se zlepšit v Dotě, se rozpadá. Jak bude vypadat budoucnost?
Dota Alchemy
Dota Alchemy

Dota Alchemy byl ambiciózní projekt, snažící se pomoci hráčům téměř všech úrovní zlepšit se v neskutečně komplikované hře Dota 2. Jenkins a Elevated nabízeli hráčům i samostatné hodiny koučování, analýzu záznamů a mnoho dalšího. Jejich fanouškovská základna čítala desetitisíce lidí z celého světa, nyní je však s projektem, tak jak ho známe, konec.

Jenkins se rozhodl opustit projekt z časových i psychických důvodů. Ve svém vyjádření uvedl, že při studiích ho nejvíce bavilo vytvářet počítačové hry, ale na to kvůli svým dalším činnostem neměl čas. Musel se tedy něčeho zbavit, a tím se stal projekt Dota Alchemy. Naštěstí to ale neznamená, že by úplně přestal tvořit, občas uvidíme videa na jeho osobním kanálu, někdy dokonce spojí síly se svým nejlepším kamarádem a uvidíme další video na Dota Alchemy, nebude to už ale zdaleka pravidlem.

Samotný kanál Dota Alchemy bude i nadále pokračovat, kvalitních návodů a rad ke zlepšení bude stále vycházet nepřeberné množství. V podcastu Alchemy Answers se místo Jenkinse budou objevovat hosté z řad hráčů, komentátorů nebo analytiků, na kvalitě tedy neztratí, ovšem je to změna, se kterou se ne každý fanoušek jen tak srovná. Elevated rovněž ve svém prohlášení uvedl, že se jedná o poklidný odchod a že jsou s Jenkinsem stále dobří přátelé. Minimálně toto je tedy dobrá zpráva.