Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost AcadArena plánuje vyučovat esport na Filipínách ve spolupráci s Twitchem a Globe Telecomem

2. 6. 2020 | 13:37 Všechny hry
O tom, jak může vypadat vzdělávání v budoucnosti, nás plánuje přesvědčit společnost AcadArena na Filipínách, která bude studenty vyučovat prostřednictvím esportu.
Škola dostane dotace.
Škola dostane dotace.

Společnost AcadArena, působící na Filipínách, plánuje vzdělávat studenty a rozšiřovat jejich zájmy. Ne ale obyčejným způsobem a určitě ne v oblastech, které se vyučují na všech školách po světě. Místo matematiky, rodného, či cizího jazyka, se studenti budou vzdělávat v oblasti esportu a týmové komunikace. Na to jsou potřeba finance a právě ty dodá spolupráce se streamovací platformou Twitch a se společností Globe Telecom, které zajišťují zvýšení kvality dostupných programů.

Společnost AcadArena, jíž založili Ariane Lim (bývalá vedoucí Garena Collegiate) a Justin Banusing (koordinátorka esportových turnajů pro University of Washington) se shodují, že důležité je vzdělávání se zaměřením na týmového ducha a schopnost kariérního růstu. 

Zároveň Arena poskytuje studentům spousty příležitostí, jak se uplatnit a dát o sobě vědět. Například v minulém roce poslala studenty, aby zastupovali právě Filipíny na International E-Culture Festivalu v Koreji a nebo je vyslala na World University Cyber Games v Číně, či také hostovala akce Nexus Gamecraft a Esports Expo 2019.

 

Jak vypadá taková hodina?

V souladu se svým sloganem #NotJustPlay dostanou školy a organizace v rámci programu AcadArena Alliance praktický výcvik a podporu rozvoje, aby zajistily, že jejich studenti budou mít náskok v oblasti esportu, her a nových mediálních odvětví. Do programu s názvem Alliance se připojilo několik univerzit na Filipínách a spousta škol nabídky dostala. Při připojení do programu škola získá vzdělávací výhody, mezi které bude patřit například:

BoostCamp: Měsíční série online mistrovských kurzů / workshopů pořádaných mentory ke zdokonalování dovedností studentů
Alliance Awards: Studenti, kteří budou chtít, získají možnost vytvořit vlastní soutěž. Nejlepší projekty a organizace v programu Aliance budou odměněny na konci roku.

    Více informací je dostupných na FaceBooku společnosti AcadArena.

    Zdroj: Inquirer
    Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.