Přejít k hlavnímu obsahu

Jediný český profík působící v zahraničí končí v týmu NLG. Vrátí se na domácí scénu?

11. 6. 2020 | 19:04 Counter-Strike 2
Leckr byl po konci Oskara ve Sprout jediným českým CS:GO hráčem, který se hraním v letošním roce živil v zahraničí. Jeho německé angažmá ale po pěti měsících končí, No Limit Gaming totiž obměněné složení neklapalo a český in-game leader se to rozhodl vyřešit odchodem.
leckr
leckr

Hned druhý den letošního kalendářního roku byl Michal 'leckr' Kadlíček oficiálně představen v německém týmu No Limit Gaming, kde se stal jedním ze dvou cizinců. Leckr v minulosti vyhrál řadu turnajů v barvách BRUTE a eSuby, a i když mu to na nejvyšší příčky na vrcholu sezóny v podobě MČR nevyšlo, tak přesun do zahraničí byl jednoznačným krokem na růstu jeho kariéry. No Limit Gaming se v německých ligách neprezentovali vůbec špatně a na jedné mapě dokonce porazili světoznámý celek BIG. Po změnách před druhou částí sezóny ale všechno přestalo šlapat, v ESEA Advanced dokonce NLG nestačili na ECLOT a Team BRUTE. Opět se tedy jednou ukázalo, že hvězdná posila neznamená okamžitý posun, ale pokud si to v týmu nesedne, tak je oheň na střeše.

S posílenou sestavou se ale nepodařilo nenaplnit ani špetku potenciálu, jaký na papíře mohl být. Pro českého hráče navíc šlo o první zkušenost v zahraničí, když se navíc k tomu stal přímo in-game leaderem. NLG sice disponují rozsáhlým realizačním týmem, ani ten ale nedokázal nevalnou hru i výsledky po několika týdnech nikam posunout. Po dlouhém přemýšlení se tak leckr rozhodl vzít rozhodnutí na svá bedra a s týmem se rozloučit: „Je sice fajn, že můžu mít v Německu peníze a podobně, ale zdaleka se tam necítím tak dobře jako dřív. Jde o to, že Němci mají svůj vlastní styl CSka a já nejsem absolutně zvyklý callovat jak gob b,“ vyjádřil se.

Otázkou však je, co s českým hráčem nyní bude? Na své fanpage uvádí: „Určitě nekončím, tohle je teprve začátek,“ z čehož ale nelze vyčíst, jestli bude hledat další výzvy v zahraničí, nebo se nechá ulevit někým z gigantů domácí scény. Avizovaný vstup na CS:GO scénu Entropiq začátkem roku nevyšel, tohle by ale například pro ně byla zcela ideální příležitost. Volbou číslo jedna by mělo být samozřejmě zahraničí, kde ale samozřejmě nejvíce záleží na tom, jestli leckr obdrží adekvátní nabídku. Pokud by tomu tak nebylo, tak hráče jeho kalibru uvidíme na domácí scéně vždy rádi. Koneckonců, on sám se jednomu fanouškovi do komentářů pod oficiálním vyjádřením s nadsázkou vyjádřil: „Je na čase vyhrávat znova poháry, ne?“ Tak to se nechme překvapit, v jakém dresu.

Takhle dosud vypadalo složení týmu NLG:

 Německo Lukas 'ecfN' Kauer
 Německo Marcel 'cello' Roode
 Česká republika Michal 'leckr​​​​​​' Kadlíček
 Brazílie João 'horvy' Horvath
 Rakousko Michael 'sesL' Higatzberger

Bohužel ne vždy se daří tak, jak by se mělo. S novým line-upem jsme měli vysoké cíle a ambice, ale bohužel jsme nedokázali to předvést v zápasech. Je neskutečně těžké dělat leadera v mezinárodní sestavě, kde je například Brazilec, Němec či Rakušan. Míchají se styly hry a bohužel to v této sestavě vůbec nevyšlo. Nebylo to dobré také pro mé psychické zdraví, protože za 6 měsíců těžké dřiny a práce jsme nedokázali udělat žádný posun a pořád jsem hrál na stejné úrovni jak v CZ/SK, ne-li horší. Byla to skvělá zkušenost a určitě o mně dost brzo uslyšíte!

shrnul celou situaci pro PLAYzone.cz leckr.

leckr
Zdroj: @leckrrr
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.