Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušek Fortnitu utratil na Twitchi úspory svých rodičů v hodnotě 20 000 dolarů

19. 7. 2020 | 21:00 Twitch.tv
Je tu další bláznivý příběh, který napsal sám život, a úplnou náhodou znovu v prostředí streamovací platformy Twitch. Teenager a fanoušek Fortnitu totiž za pouhých 17 dnů rozdal skoro všechny úspory svých rodičů mezi oblíbené streamery ve formě předplatného, donatů a bitů.
Teenager
Teenager

Neuvěřitelné příběhy na Twitchi se už pomalu stávají každodenní rutinou, tentokrát však pozornost posuneme od streamerů k divákovi, a to opravdu zarytému fanouškovi. Na internetu se objevil případ anonymní matky, která se snaží dostat zpátky peníze, které její syn rozházel mezi své oblíbené streamery. Možná se zdá, že nejde ani o tolik závažný případ, ovšem peníze, které z její debetní karty během 17 dnů utratil, se téměř vyšplhaly do výše 20 000 dolarů.

Po neúspěšných pokusech se obrátila pro radu na Reddit, kde sdílela svůj znepokojivý příběh. Synáček údajně peníze rozdal mezi několik oblíbených streamerů, jako jsou Tfue, Gorb, Ewokttv, ale i sportovci Kurt Benkert a Meyers Leonard. Jak se ale vůbec karta a taková částka dostala do rukou zákěřného výrostka? Matka mu prý půjčila kartu s nominálním zůstatkem, aby si za ni mohl nakoupit obědy ve škole, syn toho ovšem brzy zneužil a začal si dotovat vlastní kartu, aby tak mohl zaplatit za zmíněné transakce.

20k in donations by minor in 17 days from r/Twitch

Když byl viník dopaden a matka si to šla se synátorem řádně vyřídit, bylo mu hned jasné, že je v maléru a že celá tato sranda stála spoustu peněz, ale i on sám byl šokován, když se dozvěděl o konečné sumě, kterou vyplýtval. Naneštěstí si jeho matka kontroluje účet jednou či dvakrát do měsíce, takže na celou nezáviděníhodnou situaci přišla, až když bylo pozdě. Po okamžitém kontaktování banky zmrazila veškeré jejich účty a synovi kartu okamžitě zrušila. Problém je, že aby jí banka vrátila peníze, musela by zažalovat vlastního syna.

Když jsem viděla, že jsou naše bankovní zůstatky téměř pryč, začaly mě mravenčit rty a musela jsem si na chvíli položit hlavu, abych neomdlela. Nejdřív jsem však plakala, nemohla jsem uvěřit, že by něco takového mohl udělat,

říká zdrcená matka

Z tohoto důvodu hledá pomoc na internetu, ale vůbec se jí nedaří. Twitch, kam ji směřoval Amazon, jí už více než dva týdny neodpovídá, dokonce poslala doporučenou zprávu řediteli společnosti, Emmettu Shearovi, a právnickému týmu Amazonu, avšak bez odpovědi. Také kontaktovala samotné streamery, ale prozatím se jí ozvali pouze Benkert a Leonard. Celou situaci navíc matka svádí na sebe, údajně pracuje příliš mnoho hodin a nevěnuje dost pozornosti tomu, co její syn dělá online. Momentálně se však snaží zjistit příčinu toho, proč to vůbec udělal, aby se ujistila, že je to jediná obrovská chyba, kterou kdy udělá.