Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zabít nudu? Vyzkoušejte tyto mobilní gamesy

10. 8. 2020 | 12:50 Všechny hry
Prázdniny všichni školáci netrpělivě vyhlíží snad už od 1. září, zvlášť když jsou jako letos o něco prodloužené, ke konci však může přijít nuda. Ostatně, to se netýká jen školáků, dlouhá chvíle může číhat na každého. Jak si s ní poradit? My doporučujeme tyto parádní mobilní hry. Pokud na ně nemáte pořádnou mašinu, nemusíte zoufat, zaměříme se totiž na každého.
Samsung, PUBG Mobile
Samsung, PUBG Mobile

Abyste byli v obraze a hned bylo jasné, na co jsme se v článku zaměřili, ochutnávku skvělých her, které společně s vámi probereme, si můžete prohlédnout už v našem výpisu. A nezapomeňte, na závěr jsme si u nás v redakci speciálně pro vás připravili skvělý tip, tak určitě vydržte až do konce! Co vás tedy čeká a nemine:

  • Mmm Fingers
  • Dictators : No Peace
  • Brawl Stars
  • Realm Defense
  • PUBG Mobile
  • Shadowgun Legends
  • Speciální typ redakce

Mmm Fingers

Tuto hru asi spousta z nás pamatuje z dob dřívějších, kdy patřila k těm nejžhavějším na trhu. To už sice úplně neplatí, rozhodně jde ale o výbornou volbu, chcete-li se zabavit na pár večerů. Poté vás už nejspíše počáteční nadšení a neustála chuť se zlepšovat přejdou, to ale neznamená, že by Mmm Fingers nestálo za zkoušku. Velice skillbased hra, v níž jde o to vyhýbat se příšerkám na obrazovce, možná na první pohled vypadá jednoduše, dosáhnout vysokého skóre už je ale opravdová výzva.

To nejlepší navíc je, že nejde o nikterak technicky náročný titul. To už se úplně nedá říct o jejím nástupci Mmm Fingers 2, zaujme-li vás ale jednička, zkusit byste rozhodně měli i jejího následovníka. Počítejte ale s tím, že moc inovací nepřináší, a jde-li vám opravdu jen o to stále si zlepšovat skill a reflexy, jednička stále vede. Na jaké mašině si ji ale lze užít nejvíce? Mmm Fingers je jako dělané pro nenáročné hráče, pro které jsou gamesy na mobilu spíše bonusem, a skvělou volbou tak bude cenově nepříliš náročný Samsung Galaxy A21s. Stáhnout samotnou hru si pak můžete na Google Play.

Dictators : No Peace

Hned na úvod je nutné říct, že tohle rozhodně není hra pro každého, my jsme s ní ale první okamžiky po stáhnutí strávili hodiny v kuse a opravdu nás pohltila. Tento titul je totiž neskutečně chytlavá a jednoduchá strategie, v níž sice trochu toho myšlení zapojit musíte, ale mnohem víc by padla do kategorie oddechovek. Přímočaré principy herního dobývaní světa, které vám zvlášť po zvládnutí úvodních pár kol nabízí možnost prakticky si jen užívat úžasný soundtrack a jednoduchou, leč zábavnou grafiku, sice asi nepotěší velké stratégy. Jako pohodová hra k večernímu dívání se na Netflix je to ale volba úplně úžasná.

I tato hra je tedy volbou spíše pro příležitostné hráče, pro které je vedle A21s výbornou volbou i Samsung Galaxy A31. Oba mobily ale spojuje fakt, že ideální jsou pro nenáročné uživatele, co nemají až takové finanční možnosti. Těm vedle dostatečného výkonu na jednoduší hry nabídnou i výborné podmínky pro klasické využívání, jako je focení či sjíždění sociálních sítí. Pokud si ale chcete vyzkoušet přímo tuto hru, zadarmo si ji můžete pořídit tady.

Brawl Stars

Ale zase zpátky ke hrám, kde se nyní zaměříme na Brawl Stars. No uznejte sami, co by to bylo za seznam, kdyby tu tento gigahit ze studia Supercell a nejnovější přírůstek do rodiny Samsung MČR v mobilních hrách chyběl? Tato parádní hra v sobě kombinuje prvky strategie, MOBA hry i střílečky a žánrově zařadit jednoduše moc nejde. Snad právě proto se ale těší takové popularitě. Fanoušci rychlé akce na Brawl Stars ocení pohotovost a krátkou délku jednotlivých zápasů, trpělivější hráče zase potěší to, že celá hra v sobě obsahuje i prvky sběratelské a karetní, a pro dlouhodobé úspěchy se tak musíte i poctivě věnovat své sbírce.

Všemu navíc korunu dodává, že jde o hru týmovou, a super chvíle si s ní tak užijete i se svými přáteli. Už to, že jde o hru multiplayerovou, ale z Brawl Stars dělá titul o něco náročnější než dva předchozí. Se zmíněnými tituly byste zde tedy sice stále jaksi pochodili, pro lepší zážitek se ale nabízí jít o trochu výš. Jako dělaný je na hraní Brawl Stars, ale samozřejmě i další věcičky, třeba v poměru cena výkon velice zajímavý stroj Samsung Galaxy A41. BS pak na něj můžete dostat zase z Google Play.

Realm Defense

Nejste-li ale obecně fandové spíše na mechanickém skillu založených her, nezklameme opět ani vás. Pro strategické mozky rozhodně všemi deseti doporučujeme tower defense hru Realm Defense. Ta sice na první pohled vypadá jako všechny hry tohoto typu, skýtá v sobě ale spoustu maličkostí, které ji posouvají o trochu výše. Vedle toho, že hra disponuje možnostmi dlouhodobého progressu, což u samo o sobě stačí k tomu, aby vás po chvíli neomrzela, jsou tím hlavním kouzla a hrdinové. Ty sice rovněž pořizujete a vylepšujete v průběhu času, na samotné hraní s nimi ale přichází řada vždy v jednotlivých levelech a to je docela zásadní výhoda.

Právě díky tomu totiž Realm Defense netrpí tím, na co doplácí spousta jiných her podobného ražení, totiž chybějící akci. Ne, zde se opravdu nemusíte bát, že po dvou rychlých vlnách příšerek prakticky už nebudete muset do konce hry dělat nic víc, než sledovat to, jak vaše kanóny ničí další monstra. Kvůli neustále se stupňující obtížnosti jednotlivých vln a hlavně nutnosti pracovat se svými hrdiny, bez kterých se vyhrává těžko, musíte dávat pozor neustále, a nudit se zde tak rozhodně nebudete. Možná proto se ale do hry zažerete na o trochu delší dobu, než by bylo rozumné, což opět posouvá i nároky na vaše zařízení. Pořídíte-li si ale nabušený, leč už o trochu dražší, Samsung Galaxy A51, problémy rozhodně nezažijete. Realm Defense si tam tedy vesele můžete stáhnout odtud.

PUBG Mobile

Podobně jako u Brawl Stars je i PUBG Mobile něčím, co prostě nejde nezmínit. Tento titul, jak už název napovídá, samozřejmě není původně určen na mobily, jeho přenosná verze ale šlape na jedničku a ustálit se v ní stihla i jakási esportová scéna. Je sice třeba počítat s tím, že verze na počítači prostě stále hraje prim, ta mobilní ale rozhodně neurazí. Navíc jde o do určité míry jiný zážitek, což dokazuje, že PUBG Mobile zde není jen pro ty, co si nemůžou zahrát verzi počítačovou.

To potvrzuje i fakt, že hraní PUBG na mobilu rozhodně není technicky nenáročná záležitost. Hra sice ještě nepotřebuje tolik, jako další zmíněný titul, s levnými kousky zde už ale opravdu moc nepochodíte. Co tedy zvolit? Nasnadě je zde rozhodně jít do Samsung Galaxy S20, kde si už ale trochu připlatíte. Za to vám ale tento stroj nabídne výborný výkon, se kterým nebude hrát PUBG Mobile žádný problém, a více než dostačující bude i skoro na všechny další věci, které od mobilu potřebujete. Samotnou hru si pak opět můžete zdarma stáhnout v Google Play.

Shadowgun Legends

Tentokrát už fandy pomalejších a na přemýšlení založených her tak moc nepotěšíme, seznam her totiž musíme uzavřít absolutní peckou Shadowgun Legends od českého studia Madfinger Games. Řekněme si na rovinu, tohle je hra, která na mobily snad skoro ani nepatří. Tato střílečka s prvky RPG zkrátka nabízí zážitek srovnatelný s hraním na PC a konzoli, ať už díky stovkám různých zbraní, které můžete vyzkoušet, nebo úžasné hratelnosti, a to navíc není vše.

Nejznámější jsou totiž Shadowgun Legends svoji úžasnou grafikou, která z této hry dělá opravdu jednu z řemeslně nejdokonalejších, co lze v současnosti pořídit. Vše je ale stále i zábavné, což je samozřejmě hlavní, a navíc naprosto zdarma. Nevýhoda je vám ale asi jasná, především kvůli té dokonalé grafice je Shadowgun Legends docela náročné. Co to pro vás znamená? Zaujalo-li vás už PUBG, popravdě už nic moc nového. I když náročnost je zde ještě vyšší, s Galaxy S20 rozhodně vedle nešlápnete. Jste-li ale opravdoví fajnšmekeři, to naprosto nejlepší, co můžete zvolit, je ve všech ohledech úžasný mobil Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Na ten si pak tuto herní pecku můžete stáhnout zde.

A co takhle rovnou více jak 100 her?

Ač samozřejmě chápeme, že vkus má každý jiný, věříme, že našich šest tipů vás potěší. My jsme si jejich hraní opravdu užili a kdyby vám to ale náhodou nestačilo, máme zde ještě něco speciálního. Fandové luxusu, kteří do mobilů nemají problém investovat nějakou tu korunu navíc, totiž nemusí zvolit jen řadu Galaxy S20, je zde totiž teprve nedávno představený Samsung Galaxy Note20, resp. jeho vytuněný bráška Galaxy Note20 Ultra 5G.

Ty vedle lepšího výkonu nabízí ještě legendární S Pen a spoustu dalších vymožeností, které ocení nejen všichni klasičtí uživatelé, ale i ti nejnároční a především lidé zvyklí na mobilu pracovat. Co je na něm tedy ale tak zajímavého pro hráče? Inu, vedle již zmíněného super výkonu, který pařmeni rozhodně ocení, je zde totiž ještě Xbox Game Pass Ultimate. Ten zajišťuje to, že na Galaxy Note20 si budete moci přes cloud zahrát více než stovku titulů původně určených na Xbox. A díky tomu si už na mobilu budete moci užít opravdu úžasný herní zážitek!

Samsung Galaxy Note20
Štítky: Samsung
miluju videohry a hlavně ligu legend