Přejít k hlavnímu obsahu

Ušák: Jobsada si k rozhovoru pozval oblíbený fotbalový komentátor Jaromír Bosák

11. 8. 2020 | 11:59 Hearthstone
Esport se stále více dostává do mainstreamu, reportáže proběhly i v klasických televizích a náš pořad COOL Esport již běží několikátým nepřetržitým rokem. Uznání však ale postupně začíná přicházet i od osobností tradičních sportovních odvětví.
Jobsad
Jobsad

Postavy klasického světa sportu v mnoha případech esport kritizují, najdou se i tací, kteří s jeho přibližováním se tradičnímu sportu nesouhlasí. Pak se ale najdou tací, kteří – i když jim svět her vlastně nic neříká – se nebojí otevřeně o tématu diskutovat a objevovat jeho zákoutí, proč se mu vlastně tak daří a proč se například spekuluje o zařazení na olympiádu. Jedním z nich je i Jaromír Bosák, ikonický fotbalový komentátor a hlas několika starších dílů FIFY. Ten na YouTube natáčí pravidelnou talkshow Ušák, kam si zve různé osobnosti nejen ze světa sportu. No a do 123. pokračování tohoto debatního pořadu si vůbec poprvé pozval zástupce esportu, Josefa 'Jobsad' Smutného z týmu Entropiq. O něm se dobře ví, že holduje i klasickému sportu, věnuje se tenisu a v minulosti hrál aktivně i fotbal, takže ač nejde o největší hvězdu, tak jde o možná nejvhodnějšího hosta pro Míru Bosáka.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.