Přejít k hlavnímu obsahu

Valdaboy: Udělám vše pro to, abych se na MČR kvalifikoval už tuto neděli

18. 8. 2020 | 20:37 Hearthstone
Ze sobotní kvalifikace na Samsung Midseason turnaj se postoupit povedlo i jednomu z nejznámějších domácích hráčů Valentinovi "Valdaboy" Ivanovi. Jak se po úspěšně zvládnutém turnaji cítí?
Valdaboy
Valdaboy

Ahoj, Valdo, na úvod se tě musím zeptat, co vůbec říkáš na celý koncept Samsung Midseason turnaje?

Ahoj, Samsung Midseason turnaj je skvělá možnost, jak se kvalifikovat na MČR zejména pro ty, co nemají přes rok čas na NightCupy. A rozhodně je dobře, že i tito hráči mají možnost se na MČR probojovat.

Kvalifikace se hrála pomocí jednoho velkého Double Elimination pavouka, vyhovoval ti tento formát?

Jelikož oproti minulému roku byla kvalifikace jen jedna, dává smysl, že se hrála v systému Double Elimination. Já osobně nerad hraji LB, každopádně kolo před postupem jsem do něj spadl, naštěstí mi poté stačilo vyhrát pouze jednu sérii k postupu. 

V prvním zápase o postup jsi totiž prohrál s JaMMeXem. Co za tím podle tebe stálo?

Tento hráč si ani nepamatoval, kterým degenerate deckem mě porazil. Nejdříve jsem se v jeho rozhovoru dočetl, že to bylo Secret Rogue. Bohužel mě porazil Libram Paladinem i přes to, že jsem v každém balíčku měl skvělou odpověď na tento prostý deck. Například jsem zemřel s oběma Blackjack Stunnerkama na ruce, a kdybych našel za hru jediný secret, byla by to pro mě velmi jednoduchá hra. 

O chvíli později už ses ale mohl radovat, rozdílem 3:0 jsi porazil hráče s nickem DannyD. Jak bys zhodnotil toto utkání?

Rozhodně jsem si chtěl dojít pro postup na Midseason, tudíž jsem nadělil rychlou 3:0ku mágem. Výhru jsem bral jako povinnost.

Samsung Midseason Turnaj

Když teď na chvíli odbočíme přímo od Midseason turnaje, jak se ti líbí nová expanze?

Nová expanze je velmi zajímavá a stále si myslím, že jsme nenašli všechny silné balíčky. To z toho důvodu, že s expanzí přibyla spousta silných karet a ne všechny se aktuálně hrají. Rozhodně se mi nelíbí kombinace karet Guardian Animals a Twilight Runnera, jelikož její power level je obrovský. Taktéž nesouhlasím s kartou Mindrender Illucia, která je velmi flexibilní díky manacostu a často samostatně vyhrává matchupy, které dříve priest téměř vždy prohrával.  

A jaké decky tě zatím nejvíce očarovaly? Jsou mezi němi i ty, co tě dostaly na Midseason turnaj?

Baví mě spousta nových balíčků a nemohu říct, který mě očaroval nejvíce. Samozřejmě jsem však v kvalifikaci hrál balíčky, které mě aktuálně baví hrát, za zmínku stojí Tempo Mage. 

Na závěr se už jen zeptám, co říkáš na jména dalších postupujících. Překvapil tě svým úspěchem někdo?

Mám radost, že na Midseason postoupili přátelé Hazarder a Don. O to větší je to škoda, že jsou spolu v jedné skupině. Několik hráčů mě překvapilo svým “úspěchem” a jsem velmi zvědavý, jak budou na streamu o víkendu hrát. 

Tak díky za rozhovor, máš nějaký vzkaz pro fanoušky?

Poděkování je na mé straně za otázky. Chtěl bych pozdravit fanoušky, kteří mi v kvalifikaci věřili a poděkovat jim za podporu. Slibuji, že udělám vše pro to, abych se na MČR kvalifikoval už tuto neděli.

miluju videohry a hlavně ligu legend