Přejít k hlavnímu obsahu

Wex o Samsung Last Callu: K vítězství nás dovedl tvrdý trénink

16. 9. 2020 | 09:44 Brawl Stars
Samsung Last Call je za námi a my díky tomu víme, koho uvidíme na letoším MČR mobile. Nejlépe se na tomto turnaji umístil tým Sazka.BRUTE a právě proto vám přinášíme rozhovor s Wexem - hráčem tohoto týmu, který se s námi podělil například o to, jak se s týmem připravovali, co si myslí, že jim zajistilo vítězství a nebo například jeho vlastní názor na nejnovějšího brawlera Colette.
Wex
Wex

Jak sis turnaj užil a uvítal jsi změnu formátu?

Změna formátu se mně i mému týmu zalíbila, jelikož při každém NightCupu jsme pociťovali menší strach z prohry, tím pádem vyřazení. Takhle při formátu swiss jsme věděli, že i po jedné prohře můžeme stále pokračovat a vyhrát. Bo3 formát se nám též líbil, jelikož bo1 bývá kámen, nůžky, papír na komba, tady šlo i o přemýšlení. Jinak turnaj samotný byl dost povedený, stream, grafika i komentátoři – prostě skvělé. Jen celkem únavné, jelikož celý turnaj trval až 8 hodin.

Jak jste se připravovali na turnaj?

Každý den jsme spolu trávili celé večery na Discordu a/nebo ve hře a tvrdě jsme na sobě pracovali, jelikož v této sestavě jsme spolu pouze měsíc, tak jsme věděli, že nám dost zkušeností oproti Sampi či eSubě stále chybí. Teď už se cítíme dost sehraní a tento Samsung Last Call nám to potvrdil.

Myslíte si, že máte na to konkurovat Sampi a eSubě na MČR?

Scrimy proti Sampi i eSubě jsou často vyrovnané, kdy většinou rozhodují poslední chvíle hry. Pilným, tvrdým a nepřetržitým trénováním během této pauzy před MČR jsme dle našeho uvážení schopni se dostat na úroveň Sampi i eSuby.

Kdo byl pro vás největší oříšek na turnaji a proč?

Každý tým jsme dosti respektovali a nebrali jsme to podle toho, jak to bylo na papírech, ale tak, že oba týmy mohou odejít s rukama nad hlavou. Postupem času na nás avšak dopadla únava a vyklouzlo nám to z rukou ve čtvrtém kole proti Inaequalis, kteří nás porazili.

Co si myslíš, že vám zajistilo první místo?

Naším mottem je: "Chladná hlava a rozvaha jsou podstatné pro výhru." Takže správně nastavená psychická stránka těla a těžké tréninky ke zlepšování se. I když musím uznat, že i trošku štěstí hrálo roli.

123

Jak jste s týmem oslavili vítězství?

Po odehrání předposledního zápasu nám spadl velký kámen ze srdce, jelikož jsme nechtěli zklamat naše věrné fanoušky. O prvním místě jsme se dozvěděli až později večer a všichni jsme z toho byli nadšení. Oslavit jsme to ještě nestihli, ale myslím si, že začneme oslavovat po odehrání MČR v listopadu.

Co bylo tvé tzv. vítězné jídlo, které sis dal před turnajem?

No, upřímně zrovna já jsem jedl během turnaje, jelikož jsem zvyklý jíst trošku později po 12. hodině. Ale ono jídlo byl vepřový steak s pečenými bramborami, které mi dodalo energii na následující 3 hodiny.

Kromě turnaje nám nyní do hry přibyl nový brawler Colette. Co na ni říkáš?

Velmi zajímavý brawler, hard counter na brawlery s velkým počtem HP, ale naopak má problémy s postavami s menším počtem HP. Uvidíme, jestli zapadne do aktuální mety světa Brawl Stars.

Na závěr, chtěl bys něco vzkázat svým fanouškům?

Asi jediné, co mohu říct za celý tým je, že děkujeme za veškerou podporu, ať už na sociálních sítích, ve hře i na streamu. Také vám garantujeme, že vás na MČR rozhodně nezklameme. Děkujeme všem!

Štítky: MČR mobile