Přejít k hlavnímu obsahu

Starix obvinil Flushu z cheatování, přitom sám podváděl

5. 10. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
Všem fanouškům CS:GO určitě něco říkají jména Robin "flusha" Rönnquist a Sergey "starix" Ischuk. Právě tihle dva jsou hlavními postavami téhle bizarní kauzy, která se zdá možná až nereálná.
starix
starix

Je to asi měsíc zpět, co Sergey "starix" Ischuk, veterán týmu Natus Vincere, bez jakéhokoliv pádného důkazu obvinil z cheatingu jednu z největších legend Counter Striku, Robina "flusha" Rönnquista. Není to poprvé, co někdo flushu nařknul, přeci jenom se moc často nevidí hráč, jako je právě on. Starix tvrdil, že Valve o flushovo cheatování moc dobře ví, z jistých důvodů si ale nemůže dovolit jeho zabanování.

Nechci se moc dotýkat tématu flusha, který je podle mého názoru u Valve ověřeným cheaterem, ti to ale nemohou přiznat už jenom proto, že vyhrál dva Majory, což by hru jako takovou zabilo. Nerozumím zásadám Valve, dělají výjimky i přesto, že jde o úplně stejnou věc. Nerozumím tomu (smích).

- Sergey "starix" Ischuk

Tím ale celý příběh nekončí. O pár dnů později se starix stal trenérem týmu Hard Legion, což by ještě nebylo vůbec podezřelé. Problém je v tom, že na místo usedl po Aleksandrovi "MechanoGun" Bogatyrevovi (dříve známý také jako zoneR), který si aktuálně odpykává svůj 36-měsíční ban za použití coach spectator bugu v neuvěřitelných 424 kolech. I přestože byl obviněný celý tým, ban si odnesl pouze kouč Mechanogun.

Pokud bychom to měli shrnout, starix, jenž nejdříve obvinil z cheatingu flushu, se připojil k týmu, ve kterém byl cheating oficiálně prokázán. Už to je poněkud zvláštní, proto si na starixe posvítila Esports Integrity Commission, načež se ukázalo, že i on ještě v týmu Natus Vincere spectator bug pravidelně používal, proto mu ESIC udělila desetiměsíční ban. Trenérů, kteří si s coach bugem usnadňovali hru, bylo mnohem více, celkem jich bylo zabanováno 37 s různými délkami trestů.

Starix se ke svému banu krátce vyjádřil na svém Twitteru, kde říká, že si na zneužívání bugu ani nepamatuje a že k tomu dále nemá co říct. Celá kauza se zdá být opravdu bizarní, ale jak všichni víme, v dnešním světě je možné téměř všechno.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.