Přejít k hlavnímu obsahu

Olofmeister by již ve čtvrtek mohl opět nastoupit za FaZe!

26. 10. 2020 | 16:46 Counter-Strike 2
Švédsko vždy patřilo mezi největší státy světa Counter-Striku a v éře Global Offensive se mezi nejvýraznější postavy může bezesporu řadit olofmeister. Ten si však podruhé v kariéře vzal pauzu z osobních důvodů, nicméně vše nasvědčuje tomu, že se již tento týden vrátí do akce.
olofmeister
olofmeister

Olof 'olofmeister' Kajbjer nejvíce proslul v barvách fnatic, kde byl v roce 2015 vyhlášen dokonce nejlepším hráčem světa, ale poslední roky strávil v řadách FaZe. Svoji první pauzu si 28letý hráč vybral před dvěma lety, když za něj v průběhu jara a léta hostovali Xizt a cromen. Olof se však vrátil a v té době ještě po boku GuardiaNa vyhrál například EPICENTER. Druhá pauza přišla letos, když v květnu zmizel do ústraní a spekulovalo se, jestli se do kolotoče CS:GO ještě někdy vrátí, nebo se v tichosti nadobro vytratí ze scény. Pro všechny fanoušky nejen FaZe je ale dobrou zprávou, že odpověď A je správná, a olofa v akci podle všeho uvidíme už za pár dní!

Poslední týdny se totiž spekuluje o velkém přestupu NiKa do G2 Esports, o čemž jsme informovali v samostatném článku. Pokud by si tyto dvě slavné organizace plácly, tak FaZe mají minimum času na sehnání vhodné náhrady. BLAST Premier Fall Series klepe na dveře a FaZe svůj první zápas odehrají již ve čtvrtek, a podle aktuálních reportů to vypadá, že s týmem trénuje olofmeister. Ať už to bude pro legendárního Švéda jednorázová akce, nebo se do základní sestavy aktuální světové devítky plně vrátí, to zůstává zatím ve hvězdách. Vyloučit se nedá ani jedno, nicméně návrat velké ikony jedné éry by pro CS:GO scénu byl jen a jen dobře.

FaZe& od loňského roku začali sázet na vycházející hvězdy. Broky byl trefou do černého, Bymas naopak utekl do mousesports, když jej nahradil někdejší MVP Majoru Kjaerbye. Kdo by do FaZe mohl přijít, pokud by se olofmeister opravdu vrátil jen na krátkou dobu? V tuto chvíli těžko soudit, jak může tým bez své hvězdy šlapat.

FaZe do BLAST turnaje zřejmě nastoupí v tomto složení:

 Norsko Håvard 'rain⁠' Nygaard
 Brazílie Marcelo '⁠coldzera⁠' David
 Lotyšsko Helvijs '⁠broky⁠' Saukants
 Dánsko Markus '⁠Kjaerbye⁠' Kjærbye
 Švédsko Olof '⁠olofmeister⁠' Kajbjer

 Srbsko Janko '⁠YNk⁠' Paunović – trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: olofmeister
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.