Přejít k hlavnímu obsahu

Universe překvapivě odhalili nový CS:GO tým. Má šanci vydržet pospolu v off-season?

29. 10. 2020 | 12:47 Counter-Strike 2
Domácí elita se po dohrání dlouhodobých soutěží připravuje na vrchol roku a nedalo se očekávat, že se pohyby na scéně začnou odehrávat již nyní. V jednom případě je ale opak pravdou, protože Universe se chtějí mezi širší elitu vrátit, kvůli čemuž již nyní představují zbrusu nový tým.
Universe CS:GO
Universe CS:GO

Universe dlouhodobě patří mezi známé pojmy ve světě CS:GO, letošní rok je ale opravdu nevydařený. V úvodu sezóny představili sekci se dvěma zahraničními hráči, která po postupu do 1. Tipsport COOL ligy utekla do Dark Tigers a Universe se spojili s Václavem 'rpg' Vlachem. Jeho sestava by se ale jednoslovně dala nazvat kolotočem, který po jarním sestupu z 1. ligy vyvrcholil dokonce diskvalifikací z 2. ligy. Universe tuhle éru po letním spánku jednoznačně utnuli a nyní ukazují, co připravovali. Vrátit organizaci renomé se bude snažit zbrusu nová pětice.

Kapitánem nového týmu je Samuel 'OxidE' Krajčík, bývalý hráč DEFEATERS nebo Gifted Gaming, který do Universe přivádí sestavu, jež na Mistrovství Slovenska hrála pod názvem dErmia. Na MSR si OxidEho výběr dokázal poradit s ENTERPRISE esports a postoupit do semifinále. Bronz pak po prohře se stejným týmem nezískali, ale objevený potenciál se zřejmě nyní rozhodli přetavit v plnohodnotnou sestavu. Jedinou změnou je příchod Olivera 'abdel' Košče, který tím pádem opouští Gifted Gaming, kde se v létě poznal právě s OxidEm.

Jedinou minulost v organizaci Universe má Michal 'budwar' Weiser, který zde strávil letní split 1. Tipsport COOL ligy. Pro Michala 'Majky' Švancaru – kterého si nepleťte s Majkym, jenž působil v BRUTE – půjde o největší výzvu dosavadní kariéry, zatímco pátý do party, Erik 'reylo' Němec, je tím nejostřílenějším hráčem sestavy.

Ať už je potenciál sestavy jakýkoliv, tak největší otázkou je ta, jestli se Universe podaří udržet složení do začátku příští sezóny. Následujících několik měsíců by se na scéně dalo označit za off-season, kdy se nekoná žádný důležitý turnaj, takže pokud spolu tým vydrží, tak by mohl být na první kvalifikační turnaje MČR 2021 a jiných lig opravdu parádně připraven. Současně se ale bojíme, že jakmile začnou tradiční posezónní přesuny mezi řadou domácích týmů, tak tým formátu Universe nemá šanci vydržet ve stejném složení. Rádi bychom se však mýlili.

Kapitán týmu OxidE se pro Universe vyjádřil následovně:

Veríme, že kvalitné zázemie, aké Universe vie ponúknuť, je základ pri budovaní teamu, ktorý sa chce radiť medzi česko-slovenskú špičku. Naše ciele sú prosté. Dostať organizáciu späť na popredné priečky, kam toto meno bezpochybne patrí, a urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme tohto cieľa dosiahli v najkratšom možnom čase. Tešíme sa na našu spoločnú spoluprácu.

Součástí týmů bude také šestý člen, který nebude tradičním trenérem, ale spíše mentálním koučem. Oficiální název role Ondřeje Zoubka zní "high-performance coach", o které se sám pro Universe rozepsal:

V rámci mého působení v Universe se budu soustředit na vytvoření dokonalé synergie mezi jednotlivými hráči, vytvoření efektivního procesu umožňujícího kontinuální zlepšování a zapracujeme i na oblasti mentálního nastavení, aby dokázali podávat maximální výkony i v těch nejsložitějších situacích a zápasech. Naším cílem bude usilovat o první příčky tuzemských soutěží a plánujeme prorazit i v zahraničí.

Kompletní sestava Universe vypadá takto:

 Slovensko Samuel 'OxidE' Krajčík
 Česká republika Michal 'budwar' Weiser
 Česká republika Erik 'reylo' Němec
 Česká republika Michal 'Majky' Švancara
 Slovensko Oliver 'abdel' Košč

 Česká republika Ondřej Zoubek – high-perfomance coach

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.