Přejít k hlavnímu obsahu

Historický moment ve světě CS:GO? Na BLAST Premier poprvé došlo k taktickému střídání hráčů v průběhu zápasu

30. 10. 2020 | 12:36 Counter-Strike 2
Ve čtvrtek se na turnaji BLAST Premier přepisovala historie CS:GO. Poprvé v historii totiž došlo v průběhu zápasu k taktickému střídání hráčů, ve druhé mapě zápasu Vitality proti Complexity nastoupila nová posila francouzského týmu.
Nivera
Nivera

Tento rok se roztrhl pytel s šestičlennými týmy, zkušenost je však zatím spíše ta, že jeden z hráčů zamířil na lavičku. Toto pravidlo porušil tým Vitality, který se během turnaje BLAST Premier rozhodl rozhodl k taktickému střídání.

Před několika dny oznámil francouzský tým nový doplněk v sestavě, kterým je Belgičan Nabil "Nivera" Benrlitom. Jestli vám toto jméno něco říká, není to náhoda, jedná se totiž o mladšího bratra legendárního ScreaMa.

První oficiální zápas zažil Nivera právě ve čtvrtek, kdy se Vitality utkali v utkání proti Complexity. Premiéra byla speciální hlavně způsobem, kterým se konala.

Vitality do první mapy, kterou byla Nuke, nastoupili ve své základní sestavě, ve které figuruje misutaa, ve druhé mapě však vytáhla speciální eso z rukávu. Misutu totiž na Dust 2 vystřídal právě Nivera, který i přes prohru na druhé mapě zářil a byl nejlepším členem svého týmu. Na poslední mapě Vertigo, kde si Vitality zajistili výhru v celém zápase, nastoupil opět misutaa.

Poprvé v historii jsme se tak dočkali nefalšovaného taktického střídání během zápasu. V komunitě však k tomuto kroku převládají spíše negativní reakce a fanoušci se bojí, že se tím vytratí opravdové kouzlo CS:GO.

Na statistiky ze zápasu se můžete podívat v našem zápasovníku, kde naleznete také kompletní výsledky BLAST Premier. Více info o turnaji naleznete také v našem coverage.

Jaký je váš názor na střídání hráčů během zápasů?

Je to skvělé zpestření, fandím tomu.
24% (4 hlasy)
Nijak mi to nevadí, ale ani to nepodporuju.
41% (7 hlasů)
Nelíbí se mi to, zápasům to uškodí.
35% (6 hlasů)
Celkem hlasů: 17
Štítky: Vitality, complexity
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.