Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung MČR v mobilních hrách: Jací hráči si zajistili přímý postup přes body?

31. 10. 2020 | 09:00 Hearthstone
Ačkoliv o podobě startovní listiny Samsung MČR v mobilních hrách stále není úplně jasno, jména poloviny účastníků už známe. Kdo si své místo zajistil skrze poctivé sbírání bodů?
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Samsung MČR v mobilních hrách 2020

O tom, kdo si to rozdá o titul mistra ČR, se letos rozhodovalo několika způsoby. V první řadě byla už v průběhu kvalifikační sezóny k dispozici rovnou čtyři místa na Samsung MČR mobilních hrách, o něž se hrálo na Letní Sklizni, Midseason turnaji a Podzimní Sklizni. Na hráče, kteří se kvalifikovali skrze tyto turnaje, se ale zaměříme až později, nás totiž nyní zajímají ti, pro něž byly při boji o postup stěžejní kvalifikační body. A vzhledem k tomu, že Samsung Last Call turnaj se odehraje až v neděli prvního a pondělí druhého listopadu, se tak nyní podíváme na ty HSkaře, kterým jejich bodový zisk vysloužil rovnou přímou pozvánku.

BlizzconJan

Vše otevřeme Janem "BlizzconJan" Smutným, jenž je jedním z nejznámějších hráčů na domácí scéně. Jak by také ne, vždyť tento karetní mág se může dlouhodobě chlubit skvělými výsledky, které jsou navíc o to viditelnější, že BlizzconJanovi je teprve třináct let. Že je i navzdory svému věku předním domácím hráčem ale popravdě zase tak překvapivé není, Hearthstone má totiž doslova v genech –⁠ jeho bratrem je možná ještě o něco výraznější tvář domácí scény, Jobsad, a k tomu všemu jsou ještě oba nevlastní bratři Krajdy.

Ve stínu svých starších sourozenců se ale Jan rozhodně neztrácí, upozornit se mu na sebe povedlo třeba na loňském MČR, kde to jako druhý nejmladší účastník dotáhl až do semifinále. A i když na svůj první opravdu velký úspěch teprve čeká, dohání to konzistentně dobrými výsledky v našich NightCupech či Sklizních. Ihned po té, co dosáhl nutného věku třinácti let, se navíc začal ukazovat i v zahraničí, od té doby totiž nevynechal ani jednou zastávku Masters Tour, kde se mu navíc v konkurenci nejlepších světových hráčů dařilo dosahovat i relativně pěkných umístění.

m1lan

Jako třetího si představíme Milana "m1lan" Šnajdra. Tento reprezentant ECLOT Gaming, kde spolu s ním hraje i BlizzconJan, patří ke stálicím domácí scény, a to především díky svým stabilně dobrým výkonům. Počet velkých domácích turnajů z poslední doby, na nichž se m1lan neukázal, by se zkrátka dal spočítat na prstech jedné ruky.

V dobrém světle se samozřejmě prezentuje i na našich NightCupech či měsíčních finále, jejichž je častým účastníkem, díky čemuž má vlastně vůbec takto nabité bodové konto. K tomu všemu se navíc může chlubit i pár pěknými velkými úspěchy, za zmínku stojí především jeho zlato z loňských Tigers Masters a stříbro z Czech Hearthstone Masters. Podtrženo, sečteno, m1lan letos na MČR rozhodně pojede jako jeden z favoritů.

Pepe

I Pepe "Pepe" Illan bude na MČR raritou, na rozdíl od BlizzconJana s tím ale nebude mít co dělat jeho věk. Jak už totiž napovídá jeho jméno, Pepe není ani Čechem ani Slovákem. Ne, jeho domovinou je Španělsko, a to ho dělá vůbec prvním zahraničním účastníkem v historii celého mobilního MČR. Není tudíž asi překvapivé ani to, že svoji pořádnou porci bodů si Pepe nevysbíral v našich NightCupech, vděčit za ni totiž může in-game ladderu.

To ale neznamená, že je Pepe náhodný zahraniční hráč, jenž jen hraje ladder a chtěl by si vyzkoušet naše Mistrovství, na CZ/SK scéně je naopak dobře známý. Už celkem dlouhou dobu je stěžejní součástí sestavy Gifted Gaming, v jejichž barvách odehrál týmovou COOL ligu, a v akci jste ho dokonce mohli vidět i na Podzimní a Letní Sklizni. Sám se navíc pravidelně ukazuje na tour stopech, a rozhodně má tak co předvést.

En1gma

Na závěr přijde řada na Petrem "En1gma" Balcárem, jenž letos o úspěchy bojuje v dresu Entropiq. Ačkoliv Petr nepatří k absolutně největším hvězdám naší scény, své jméno si už rozhodně vydobyl, což samozřejmě dokazuje už to, že obléká dres jedné z největších domácích organizací. Tam mu navíc kolegy dělají hvězdy Jobsad a Faeli, a to nejspíše znamená, že En1gmova příprava na Mistrovství bude opravdu poctivá.  Teoreticky se tak může stát i černým koněm turnaje.

Tím ale vůbec nechceme říct, že by En1gma patřil k druhořadým HSkařům, naopak, upozornit na sebe zvládl třeba i na Midseason turnaji, kde mu místo na MČR uteklo o jednu jedinou výhru. Aby mu to ale nemuselo vadit, právě poctivě sbíral body, přičemž ho bylo nezřídkakdy vidět v NightCupech i finále turnajových sérií. V nich se mu navíc samozřejmě docela dařilo, třeba v srpnové sérii si došel až pro druhou příčku, a i to ukazuje, že počítat se s ním zkrátka musí.

Tak co, našli jste si v tomto kvartetu svého favorita? Jestli ne, nezoufejte, představit si totiž musíme ještě zbývající účastníky, jejichž jména navíc ve 2/3 případů ještě ani neznáme. Jisté je ale to, že ať už bude o mistrovský titul usilovat kdokoliv, vy jejich snažení budete moci sledovat na našem streamu i HbbTV kanálu Prima COOL.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020
miluju videohry a hlavně ligu legend