Přejít k hlavnímu obsahu

Chceš se stát FIFA hráčem FK Dukly Praha? Turnaj o jedinečnou možnost proběhne o víkendu

5. 11. 2020 | 13:00 EA SPORTS FC 24
Fotbalové kluby, které se začínají angažovat do esportu, se v poslední době začínají hromadně zjevovat, jako houby po dešti. Dalším takovým je pražská Dukla, která se pro takový krok rozhodla jako první klub druhé české nejvyšší soutěže. Do světa esportu ale nevystupuje sama, nýbrž ve spolupráci s organizací Gunrunners.
FK Dukla Praha + Gunrunners
FK Dukla Praha + Gunrunners

5. listopadu – dodatek k původnímu článku: Turnaj již byl oficiálně ohlášen, registrovat se do něj můžete zde.


Dukla Praha je legendární pojem českého sportovního prostředí, nicméně v současném fotbale ani ledním hokeji nehrají kluby, jež název Dukla ve svém jméně nesou, v elitní soutěži. Mezi špičku se naopak bude FK Dukla Praha nyní bude chtít prorazit v esportu, ve kterém se rozhodla spojit síly s týmem Gunrunners. Tradiční česká organizace v roce 2018 získala dva české tituly, do té doby ale své jediné zlato z MČR měla díky FIFĚ. Pro GRS tak bude tato spolupráce návratem k dřívějším letům, kdy její barvy hájil rSp, dnešní hráč Slovanu Bratislava.

„Jsem velice rád, že Dukla jako první klub FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstupuje na scénu esportu. Věřím, že společnost Gunrunners bude dělat Dukle v online herním prostředí jen tu nejlepší vizitku a dosáhne mnoha úspěchů,“ řekl k podpoře esportu výkonný ředitel Dukly, David Šrámek. Doufám také, že spolupráce bude úspěšná pro obě strany. My si od ní slibujeme zviditelnění Dukly v dalším okruhu společnosti,“ hlásí nadšeně.

FK Dukla Praha + Gunrunners

„Z partnerství s FK Dukla Praha jsme všichni v Gunrunners nadšení a jsme velmi rádi, že si Dukla vybrala za svého partnera v esportu právě nás. Už když jsme poprvé slyšeli o možnosti spolupracovat s Duklou, tak jsme věděli, že to je přesně ta cesta, kterou se chceme ubírat,“ uvedl zástupce organizace Jan Hrušovský. „Esport nás baví už několik let a chceme dál šířit povědomí o esportu a také o naší organizaci Gunrunners. A tohle je jedinečná možnost. Vždyť snad každý fotbalista nebo fanoušek fotbalu si alespoň jednou zahrál FIFU,“ doplnil.

Dle oficiálních stránek budou barvy Dukly na poli FIFY 21 hájit minimálně dva hráči. Předem vybraný však není aktuálně nikdo a šanci uspět má naprosto každý. O jedno místo v klubu z 2. české fotbalové ligy se uskuteční turnaj na portále TopGaming, o němž Gunrunners i Dukla budou brzy informovat na svých kanálech. „V brzké době uspořádáme pro Duklu turnaj, jehož vítěz dostane šanci reprezentovat Duklu a Gunrunners ve FIFA turnajích. Zároveň máme v hledáčku i několik talentovaných FIFA hráčů, které bychom chtěli oslovit s nabídkou stát se naším hráčem a hájit společně barvy FK Dukla Praha a Gunrunners,“ nastínil směr Jan Hrušovský.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.