Přejít k hlavnímu obsahu

Představení účastníků Vodafone MČR v CS:GO: Dark Tigers a smíšená očekávání

6. 11. 2020 | 12:40 Counter-Strike 2
Představování účastníků Vodafone MČR 2020 v CS:GO se dostává do druhé poloviny, kterou dnes odstartuje tým Dark Tigers. Ti byli v minulosti známí především díky jádru kolem Tomkeejse, tahle doba je ale pryč. V obou letošních splitech 1. TIpsport COOL ligy byli za smolaře, jak na tom budou na vrcholu sezóny?
MČR 2020 Dark Tigers
MČR 2020 Dark Tigers

Dark Tigers se dají považovat za jedno z nejtradičnější jmen domácí CS:GO scény posledních let, ve spojitosti s MČR se jim ale nikdy nedařilo. V roce 2017 sice sestava v čele s Tomkeejsem získala bronzové medaile, rok na to však do Brna ani nepostoupili a po loňském posledním místu nastal konec velké éry. Dark Tigers mají na scéně podobnou pozici jako Eclot Gaming, kdy musí bojovat se sílou profesionálních týmů, kterým mnohdy může stačit si jen prstem ukázat na hráče. DTG si tak v letošním roce musí vystačit s přebytkovým zbožím jiných týmů.

Dark Tigers

  •  Slovensko Martin 'MAXX' Smolár
  •  Česká republika Patrik 'Lastík' Ptáček
  •  Česká republika Robert 'manguss' Kasper
  •  Slovensko Tomáš 'zyored' Cvaniga
  •  Slovensko Peter 'WEAMO' Rauch

Temní tygři odstartovali sezónu přebráním sestavy Universe, která se kvalifikovala do 1. Tipsport COOL ligy. V té době šlo o mezinárodní složení, kde hrál Loss z Maďarska a několik individuálně zajímavých hráčů. Odstřelovač M0nnlich3r byl jedním z objevů jarního splitu ligy a HONES po tomhle působení zamířil do Entropiq. Co je však důležité, tak byly rozsáhlé změny po jarní sezóně. Dark Tigers bojovali do posledních kol základní části 1. Tipsport COOL ligy o play-off, nakonec z toho ale bylo jen 5. místo a povinnost v podobě úspěchu v baráži. Lastík a MAXX zůstali v kádru jako jediné dva pilíře a zbytek se poskládal z toho, co zbylo z ostatních týmů. Pro WEAMA nezůstalo místo po krátkém full-time angažmá v Sampi, zyored skončil v Eclot Gaming a manguss celkově hledal trvalé angažmá. S trochou nadsázky vznikla slátanina, která se na scéně pohybuje nenápadně, ale nebezpečně.

Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Dark Tigers se na MČR dostali především díky strávení obou splitů v 1. Tipsport COOL lize, nicméně i v tom druhém opět uhráli 5. místo, takže jim to samo o sobě nestačilo. Nervózní koncovce ale předešli pravidelným zapojováním do měsíčních MČR sérií, kde dvakrát One Night Stand vyhráli a jednou dokonce triumfovali na finále. Nejméně úspěšná byla zářijová série, která už byla čistě pojišťovací a svůj účel splnila. Díky součtu dalších umístění totiž z šesti nejlepších týmů celkové klasifikace nasbírali v týdenních turnajích nejvíce bodů. MČR klasifikace nabízí různé cesty postupu na finálový event a Dark Tigers se díky své píli umístili na čtvrté příčce.

Otázka se však nabízí jednoduchá: Jde o čtvrtý nejlepší tým na Vodafone MČR 2020? Asi málokdo by odpověděl, že ano. Dark Tigers sice urvali dvě pátá místa v Tipsport COOL lize, v letním splitu Sazka eLEAGUE ale zklamali a v baráži dokonce vypadli. Neúspěšný měsíc říjen navíc doplnil neúspěch na Mistrovství Slovenska, kde tygři při shodě bodů nepostoupili ani do play-off. Ve skupině A jim ale hraje do karet jeden důležitý aspekt – ať už je to souhra okolností, nebo ne, tak umějí hrát na eSubu. V letní Tipsport COOL lize ji dvakrát v BO1 porazili a výhru 2:0 zaznamenali i v Sazka eLEAGUE. Aby se s ní ale potkali, tak budou muset nejspíše přejít přes Eclot Gaming, se kterými pro změnu mají dvě prohry, což je zřejmě nejdůležitější matchup celé skupiny. S eEriness MARVO pak mají napříč oběma soutěžemi skóre 2:2, takže Dark Tigers mohou skupinovými boji zamíchat oběma směry.

V obou splitech Tipsport COOL ligy byli DTG pasováni do role černého koně, se kterým se moc nepočítá, ale zakousnout se dokáže. Potenciál vždy ukázali, ale v nejdůležitějších momenty své zápasy nezvládli. I kdyby na MČR postoupili ze skupiny, tak je stále bude každý vidět jako tým, který nakonec smutně skončí na čtvrtém místě, což by pro MAXXe mimochodem znamenalo bramborový hattrick v řadě. Jeden vedle druhého nejsou nijak výraznými hráči, v jednom balení to ale může utvořit funkční stroj, který jen během přestávky před MČR potřebuje promazat závity. Všichni až na mangusse toho mají na domácí scéně za sebou opravdu hodně, jen je škoda, že Dark Tigers jsou jediným účastníkem MČR, který ani jednorázově nespojil síly s žádným koučem.

Poznej tým: Rychlý rozstřel v podání MAXXe

Největší týmová přednost: Dokážeme ťažiť z chaosu v hre a využívať ho v náš prospech.

Kdo bude mít nejlepší formu: Verím, že wEAMO ukáže ľudom, čo s tým AWP dokáže trafiť. 

Na čem před MČR nejvíce pracujeme: Dolaďujeme primárne mapy, tímove chyby a náladu v tíme.

Proč by fanoušci měli fandit právě nám: Pretože sme outsideri a nikto od nás nič moc neočakáva, okrem nás samotných. 

Co říkám na los skupin (1-5 jako ve škole): Určite 1, bude to zaujímavé v oboch skupinách. 

Na koho ze soupeřů se nejvíce těšíme: Na nikoho špeciálne, pôjdeme do každého zápasu s rovnakou túžbou po výhre.

Kdo si na MČR rozdělí jaké medaile: 1. SINNERS, 2. Entropiq, 3. Dark Tigers.

MČR merch
Štítky: MČR, Dark Tigers
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.