Přejít k hlavnímu obsahu

Jarlu čeká o víkendu souboj o titul mistra světa

10. 12. 2020 | 20:36 Hearthstone
Fanoušci Hearthstone by si rozhodně neměli nechat ujít tento víkend. Ten totiž nabídne absolutní vrchol celé letošní sezóny, samotné mistrovství světa. A to nejlepší? Poprvé v historii se na něm ukáže i český hráč!
Jarla
Jarla

Od soboty dvanáctého do pondělí čtrnáctého prosince se odehraje nejpodstatnější Hearthstone turnaj letošního roku. Samotné mistrovství světa, na kterém si to o celkem 500 000 dolarů rozdá osmička nejlepších z dvou letošních sezón Grandmasters, je klasicky svátkem pro všechny fandy Hearthstone. A zvlášť ty z Česka a Slovenska by mělo letos zajímat ještě o něco víc. Vůbec poprvé v historii totiž budeme moci na HS World Championship sledovat českého hráče.

Tím je jako jediný domácí velmistr nepřekvapivě Jaromír "Jarla" Vyskočil, jenž může být po tomto víkendu bohatší nejen o titul nejlepšího HSkaře na planetě, ale i o nádherných 200 000 dolarů. Přesně tolik totiž čeká na toho, kdo si dokráčí pro zlato. Jenže cesta za ním rozhodně nebude procházka růžovou zahradou. Jak je totiž jasné už z formátu kvalifikace, v akci se ukáže jen ta absolutní světová Hearthstone elita.

Na Jarlu bude v turnaji, který odstartují dvě GSL skupiny, čekat souboj v té první z nich. Tam nejprve narazí na japonského hráče Sata "glory" Kentu, který sice nepatří k těm úplně nejzvučnějším jménům na scéně, hrát ale umí opravdu parádně. To už se úplně nedá říct o Číňanovi Wuovi "XiaoT" Juweim, jenž na sebe upozornil především stříbrem z CN vs EU Championship 2018, kde ho těsně před ziskem pohádkové výhry porazil Thijs.

Jarla

A žádným nováčkem není ani poslední členka Jarlovi skupiny Luna "bloodyface" Eason. Tato americká hráčka vůbec to, že je hráčkou, odhalila teprve nedávno, to ale nic nemění na tom, že dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co světové HSko nabízí. Rozhodně lze zkrátka bloodyface označit za jednu z největších favoritek turnaje.

To samé ale samozřejmě platí i o Jarlovi a vlastně snad všech účastnících. Tipovat, kdo vyhraje, tak moc nelze, i když je veřejně známá podoba jednotlivých decklistů, která může aspoň trochu napovědět. Porovnávat v takto nadupaném turnaji papírové kvality jednotlivých hráčů ale rozhodně smysl nemá, a na závěr tak můžeme udělat jen jediné – Jarlo, přejeme ti hodně štěstí! 

miluju videohry a hlavně ligu legend