Přejít k hlavnímu obsahu

Australský hráč CS:GO obdržel roční ban za padělání dokumentů

31. 12. 2020 | 19:00 Counter-Strike 2
Tyson „asap“ Paterson z australského týmu Rooster obdržel ban na dvanáct měsíců za padělání dokladu totožnosti společnosti ESL.
Rooster
Rooster

Sedmnáctiletému Tysonovi byl udělen ban na 12 měsíců z turnajů a lig Dreamhack, ESL a ESEA za padělání dokladu o svém věku. Pokoušel se tímto směrem dostat na turnaje kde bylo věkové omezení. Odhalení bylo jednoduché, Asap se 28.listopadu přihlásil na turnaj s věkovým omezením 18+, i když mu bylo pouhých 17 let. Ihned poté byl úředníky ESL zahájen proces ověření věku, protože jeho věk v předchozích turnajích byl právě 17 let. Pokoušel se předložit falešné dokumenty, s upraveným datem narození, pokus ale nevyšel a žádost byla úředníky zamítnuta.

Když Asap pochopil, že tudy cesta nevede, poslal úředníkům video se skutečnými informacemi o jeho narození a připustil, že mu je 17 let. Po dalším rozhovoru přiznal, že informace které poslal poprvé byly falešné, aby získal místo na věkově omezeném turnaji. Po tomto odhalení mu byl udělen zákaz účastí v turnajích na jeden rok. Pokud by se nepřiznal, následky by byly mnohem horší.
 

Štítky: CS:GO, BAN