Přejít k hlavnímu obsahu

Bude mít frozen nové spoluhráče? V mouz údajně končí karrigan a chrisJ, přijde australská hvězda i nový sniper

16. 1. 2021 | 13:40 Counter-Strike 2
Slovenský střelec Frozen se pravděpodobně dočká v blízké době nových spoluhráčů. Podle zákulisních informací se totiž kapitán týmu karrigan rozhodl, že v týmu nebude po vypršení smlouvy pokračovat. Kdo jej nahradí a kam zamíří?
mousesports
mousesports

Karrigan působí v barvách týmu mousesports od roku 2019, během svého působení dovedl tým mezi nejužší světovou špičky, získal čtyři velké tituly a dostal mousesports na druhé místo světového žebříčku. Rok 2020 a přechod do online prostředí však byl pro tým katastrofou, kromě jednoho umístění ve finále nezažil tým žádné dobré výsledky. I to je možná důvod, proč se karrigan údajně rozhodl v týmu nepokračovat.

Mouz tak musí hledat nového in-game leadera, který je v současnosti nedostatkovým zbožím. Podle serverů HLTV.org a 1pv.fr se managment týmu rozhodl sáhnout až do Austrálie, kde si vyhlédl domácí hvězdu Christophera "⁠dexter⁠" Nonga. Kapitán týmu Renegades zažil naprosto perfektní rok, když v devíti domácích turnajích nenašel ani jednou přemožitele. Přesun do Evropy je tak logický krok, dexter se navíc vrátí ke spojenectví s koučem Torbjørnem "⁠mithR⁠" Nyborgem, který až do nedávna trénoval právě Renegades.

Mousesports měli po odchodu woxica také velké problémy s pozicí AWP hráče, proto se tým rozhodl najít i nového snipera. Tím by se měl stát hráč MAD Lions Frederik "⁠acoR⁠" Gyldstrand. Ten v dánském celku ukazoval svoji kvalitu, o čemž vypovídá i rating 1.14 za rok 2020. Místo by mu měl uvolnit veterán týmu Chris "⁠chrisJ⁠" de Jong, který je členem mousesports od roku 2013. Málokdo by pochyboval o tom, že chrisJ má již své nejlepší léta za sebou a není tak divu, že musí z kola ven právě on.

Christopher "⁠dexter⁠" Nong v barvách Renegades, se kterými letos vyhrál všechny australské turnaje
Christopher "⁠dexter⁠" Nong v barvách Renegades, se kterými letos vyhrál všechny australské turnaje
Foto: DreamHack - Stephanie ''Vexanie'' Lindgren

Podle brazilského webu theclutch.com.br má o budoucnosti jasno i zkušený in-game leader. Podle všeho se karrigan chystá zamířit zpět do FaZe Clan, kde strávil dva roky kariéry poté, co opustil Astralis. Spekulace podporuje i vyjádření kapitána týmu Marcelo "coldzera" David, který potvrdil, že sehnat nového in-game leadera je pro tým prioritou. Z karriganovy štace v evropském týmu však zůstal jen jediný hráč, kterým je Nor rain.

Zda jsou spekulace pravdivé se ukáže až za čas, přeci jen má karrigan smlouvu s mousesports až do března. Pokud se však zákulisní informace potvrdí, sestava evropského celku bude následující:

 Slovensko David "⁠frozen⁠" Čerňanský
 Estonsko Robin "⁠ropz⁠" Kool
 Litva Aurimas "⁠Bymas⁠" Pipiras
 Austrálie Christopher "⁠dexter⁠" Nong
 Dánsko Frederik "⁠acoR⁠" Gyldstrand

 Dánsko Torbjørnem "⁠mithR⁠" Nyborgem

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.