Přejít k hlavnímu obsahu

Celá republika řeší krádež CS:GO nože za 30 tisíc

1. 2. 2021 | 19:48 Counter-Strike 2
Jedna z obětí scammera z Plzeňska se rozhodla nenechat si takové jednání líbit a vše oznámila na policii. Ta věc začala řešit a tím se celý případ dostal doslova do celé republiky – v pořadu Události v regionech jej rozebírali i na ČT 1.
ČT 1
ČT 1

Vidět jste to mohli snad úplně všude, ať už na webech všech domácích mainstreamových médií či v Událostech v regionech na ČT 1 – hráč z Plzeňska byl okraden o skin za 30 000 korun. Tento CSkař totiž prodával svůj nůž, a i když si od kupujícího předem vzal zálohu čtyři tisíce, zbytek částky doteď neobdržel. Proto se pak rozhodl kontaktovat policii, která nyní celou věc řeší.

A údajný pachatel se rozhodně má čeho bát, neb mu díky nouzovému stavu hrozí až osm let vězení. Ale i když je tento případ všude brán jako jakási kuriozita, podobné věci bohužel samozřejmě nejsou vůbec ojedinělé – scammerů se jen u nás pohybují desítky a není týden, kdy by si někdo v nějaké komunitní skupině nestěžoval, že byl okraden.

Důvod, proč obletěl zrovna tento případ celou republiku je ale jasný, jen málokterý poškozený totiž reálně kontaktuje policii. Už vzhledem k tomu, s jakým úspěchem tak učinil tento hráč, je ale samozřejmě takovýto postup evidentně správný. Pokud jste tedy někdy byli (nebo v budoucnu budete) obětí nějakého scammera, neváhejte dát dohromady všechny důkazy a věc řádně nahlašte – i kdybyste vy totiž náhodou takové štěstí jako tento okradený neměli, rozhodně je větší šance, že se s úspěchem setká tohle, než jen stěžování si na komunitních platformách.

Štítky: Scamming, nůž, CS:GO
miluju videohry a hlavně ligu legend