Přejít k hlavnímu obsahu

Měsíc únor byl pro SINNERS a domácí CS:GO scénu historický

8. 3. 2021 | 17:30 Counter-Strike 2
Měsíc únor byl ve znamení pokoření historického milníku, SINNERS Esports byli vůbec prvním českým CS:GO týmem, který se dostal do TOP 30 světového žebříčku. Jde tedy o pokračovatele sestavy eXtatus v čele s Frozenem, jejíž jádro bylo převážně slovenské. SINNERS však nelenili, historické maximum neustále zvedají a vypadá to, že se mezi širší evropskou elitou usadili a nehodlají z TOP 30 vypadnout.
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: grafika PLAYzone

Rok 2021 začal pro SINNERS Esports povedeným tažením ve Vulkan Fight Series, které znamenalo první větší posun ve světovém žebříčku od portálu HLTV.org. Po sérii dalších výher byla česká jednička přesně 1. února oceněna 30. místem žebříčku. Hned následující týden se SINNERS posunuli dokonce na 25. místo, což je historické maximum, protože eXtatus nikdy výše než na 28. pozici světového žebříčku nebyli. Nemluvě o tom, že dnešní scéna je o něco našlapanější než ta přes 3 a půl lety. Dalo by se namítnout, že skutečným maximem je umístění v TOP 10 sestavy myDGB / 3DMAX z přelomu let 2012 a 2013, to se ale nedá k dnešní době přirovnat, kdy navíc neexistoval HLTV žebříček jako takový. Před jeho vznikem se do TOP 30 krátce dostali také Fraternitas.

Důležité kroky k posunu do TOP 30 udělali SINNERS Esports v lednu, během února však dokázali svůj počet bodů v HLTV žebříčku skoro zdvojnásobit a postupně se posouvají krůček po krůčku výše. V únoru, za který SINNERS nyní vzhledem k pokoření důležitého milníku oceňujeme, se české hvězdy zapojily do čtyř různých turnajů – dvou vydání Snow Sweet Snow, druhé sezóny European Development Championship a premiérové Shadow League. Z hlediska individuálních statistik je na tom ratingově nejlépe Adam 'NEOFRAG' Zouhar, poměr zabití a smrtí má nejlepší Tomáš 'oskar' Šťastný. Tohle vydání rubriky Hráč měsíce však není o jednotlivcích, nýbrž o ocenění pro celý tým. Každý hráč má v něm svoji roli a ne každý má prostor, aby sázel 30-bombu každý zápas.

Přehled všech odehraných oficiálních zápasů za měsíc únor naleznete ve druhé polovině článku.

SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: grafika PLAYzone

Snow Sweet Snow #1 (16. až. 18. místo, výhra 3 000 dolarů)

Shadow League Season 1 (1. místo, výhra 12 000 dolarů)

European Development Championship Season 2 (3. až 4. místo, výhra 2 500 dolarů)

Snow Sweet Snow #2 (postup do hlavní části, aktuálně už jistota min. 6 000 dolarů)

ESEA Advanced: Season 36 (aktuálně 12. místo z 54 účastníků)

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.