Přejít k hlavnímu obsahu

Uprchlý vězeň byl chycen poté, co se vydal koupit si Call of Duty

13. 3. 2021 | 10:00 Všechny hry
Britský uprchlý vězeň byl chycen poté, co si během lockdownu chtěl pořídit Call of Duty. Následně putoval zpátky do vězení.
Call of Duty
Call of Duty
Zdroj: Call of Duty: Black Ops Cold War

V listopadu loňského roku se Clintu Butlerovi povedlo uniknout z vězení Spring Hill v Buckinghamshiru. Několik měsíců se skrýval, až se rozhodl, že si musí pořídit vlastní kopii Call of Duty: Black Ops Cold War. V době lockdownu se totiž ukrutně nudil. Po cestě byl však zadržen policií. 

Clint Butler si odpykával 17letý trest mimo jiné za trestné činy s použitím střelné zbraně a loupež. Po nějaké době skrývání se po útěku se vydal se svým kamarádem do ulic s cílem sehnat kopii Black Ops Cold War. Když si všimli policejních strážníků, otočili se a pokusili nepozorovaně odejít, ale neúspěšně. 

Když se jich policisté zeptali, co dělají venku během lockdownu, Clint odpověděl: „Přišel jsem, abych sehnal nové Call of Duty, protože nemůžu jenom sedět na zadku během lockdownu.“  

Vězeň se po zájmu policistů o jeho osobu pokusil uprchnout, což se mu ale tentokrát nepodařilo. Byl zatčen a putoval obratem zpátky do vězení. K původnímu trestu dostal navíc ještě 19 měsíců. Je pochopitelné, že si chtěl pořídit nějakou hru, neboť videohry jsou oblíbeným způsobem, jak trávit čas během lockdownu, otázkou ovšem zůstává, zda by nebylo bezpečnější si ji raději stáhnout v digitální verzi. Na video ze zadržení vězně se můžete podívat níže.  

Nick Rowe, birminghamský policejní náčelník, uvedl: „To, proč se rozhodl riskovat návrat do vězení tím, že se idiotsky rozhodl jít do města během lockdownu s kamarádem, aby si pořídil videohru, zůstává tak trochu záhadou.“ 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: vězeň, CoD, call of duty