Přejít k hlavnímu obsahu

O prvním finalistovi Hitpoint Challengers je rozhodnuto, ve hře zbývá nejlepší čtveřice

17. 3. 2021 | 23:48 League of Legends
Je za námi finále winners bracket Hitpoint Challengers spring 2021, ve kterém se střetly nejlepší týmy základní části. Kdo si vybojoval postup do grandfinále?
DTG academy vs. VIK academy
DTG academy vs. VIK academy
Zdroj: Hitpoint

Hitpoint Challengers ve středu čekal zápas nejúspěšnějších celků základní části a největších favoritů na celkové prvenství, ve finále horní části pavouka akademie Dark Tigers narazila na akademii Vikingekrig. Forma týmů, kdy oba celky vstupovaly do série s devíti výhrami z deseti zápasů, dávala tušit, že nás čeká vyrovnaná série.

Již první hra ale ukázala, že lepší rozpoložení panuje u vikingů. Ti z draftu získali Seraphine, navíc také Gnara, o kterého se obě pětice často opírají a po vynikajícím výkonu midaře Jackiska na Irelii, který byl blízko druhému pentakillu v soutěži, než si poslední kill přivlastnil jungler Knedla, se Vikingekrig dostali do vedení. Ve druhé hře se Dark Tigers na odpověď nezmohli, právě na opak, druhý tým základní části diktoval její vývoj a marksman Reedfoo se na své Kai'Se utrhl ze řetězu a hru zakončil na neuvěřitelném skóre 17/1/5, 5 tisíc goldů napřed oproti oponentovi Viktorovi.

Třetí hra pak byla tou nejméně napínavou, Vikingekrig vedli o pět tisíc už v 10. minutě. Tempo udrželi, Dark Tigers odpověď nenašli a duel skončil překvapivě jasným výsledkem, který před zápasem odhadoval málokdo. Vikingekrig postupují do grandfinále, kde budou čekat na soupeře ze spodní části pavouka. Tím mohou být opět Dark Tigers, kteří se nejdříve utkají s vítězem zápasu Gaming Team Kravaře - ECLOT Gaming academy. Ten nás čeká v sobotu, semifinále v neděli.

Hitpoint Challengers play-off
Hitpoint Challengers play-off
Zdroj: Hitpoint