Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport COOL liga startuje, každý zápas bude důležitý!

19. 3. 2021 | 22:55 Counter-Strike 2
1. Tipsport COOL liga se bude hrát ve vybrané úterky a soboty, právě víkendové hrací dny však nabídnou dvojnásobnou porci zápasů. Celkem se můžete těšit na čtyři BO3 zápasy, ve kterých se představí kompletní osazenstvo soutěže. Pojďme si tedy společně projít, co na vás čeká v úvodním hracím dni 20. března.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Sampi.Tipsport vs. ENTERPRISE esports
1.80 – Kurzy na výhru – 2.00
Pechyn  Česká republika
kinzo  Česká republika
DEV7L  Česká republika
queztone  Slovensko
nbqq  Česká republika

11:00

 Česká republika forsyy
 Slovensko lucasp
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika Levi
 Česká republika manguss

Celou soutěž odstartuje ten nejvyrovnanější duel prvního dne. Sampi.Tipsport a ENTERPRISE esports a jejich nové sestavy patří mezi dva horké kandidáty na TOP 3 domácí scény. Oba projekty vypadají nadmíru zajímavě, ale současně přinášejí každý trošku něco jiného. Sampi po návratu k hraní přivítali dva čtyřnásobné mistry ČR, ENTERPRISE naopak ulovili dva silné pilíře z kádru eSuby. První měření sil lépe vyšlo Sampi.Tipsport, když ve skupinové fázi HAL3000 MČR Tour prošli do play-off právě přes ENTERPRISE. Tým v čele s The eLiVem sice tehdy vstoupil do BO3 série lépe, Sampi ale zavčasu navýšili obrátky a dokázali sérii sympatickou hrou otočit. Obě sestavy však skýtají vysokou kvalitu ze všech možných úhlů a velkou bitvu slibuje i kurzová nabídka.

eSuba vs. Entropiq
3.15 – Kurzy na výhru – 1.30
NIO  Slovensko
blogg1s  Česká republika
luko  Slovensko
jaro  Slovensko
twist  Česká republika

14:00

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika capseN
 Česká republika HONES
 Česká republika MoriiSko

Vysoké tempo nepoleví ani ve druhém šlágru dne. Vicemistr HAL3000 MČR Tour se v repríze semifinále tohoto turnaje postaví proti eSubě. Tým psaný vlevo mezi sezónami vyměnil dva hráče a papírově se dá říci, že z hlediska individuálních kvalit neposílil. Jak moc týmovějšího ducha bude nové složení mít, to zřejmě ukáže až čas, každopádně z různých důvodů se na nejvyšších příčkách letos s eSubou nepočítá. Paradoxně to tak může být její výhoda, ačkoliv do nové sezóny nevstoupila úspěšně. V semifinále HAL3000 MČR Tour nestačila na Entropiq dvakrát 10:16 a soupeř se již mohl spolehnout na neskutečným aimem vybaveného MoriiSka. Entropiq jsou pasováni do role favorita ligy číslo jedna a od úvodního hracího dne se neočekává nic jiného než výhra.

eEriness MARVO vs. Dark Tigers
3.34 – Kurzy na výhru – 1.27
Zajda  Česká republika
replay  Česká republika
heikkoL  Slovensko
Feki  Slovensko
Fizarezi  Česká republika

17:00

 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Slovensko ZEDc
 Slovensko system
 Slovensko fino

Polovina hracího dne nabídne výměnu komentátorských dvojic a podle papírových předpokladů také o třídu slabší týmy – minimálně tedy podle predikcí Tipsportu před startem soutěže. Dark Tigers v loňské sezóně ale dokázali kousat a potrápit skoro každého, díky čemuž se v obou základních částech umístili na 5. místě. Kvality na to, zopakovat tenhle výkon, jistě má i nová sestava pro letošní rok. Tygři dokázali držet krok na HAL3000 MČR Tour například i s eSubou, takže počítat se s nimi určitě bude. eEriness MARVO se oproti tomu řadí mezi největší outsidery, kteří mohou hlavně překvapit. Na to, aby vyvrátili tohle tvrzení poté, co přišel do týmu před pár dny Fizarezi, bude úvodní duel s DTG ideální. Za favorita ale během soutěže budou opravdu málokdy.

ECLOT vs. DEFEATERS
1.50 – Kurzy na výhru – 2.40
stinx  Česká republika
desty  Česká republika
Mix  Česká republika
Lastík  Česká republika
Majky  Česká republika

20:00

 Slovensko Rutk0
 Slovensko Abdel
 Česká republika Lueg
 Česká republika DOCKSTAR​​​​​
 Česká republika shrubyy

První den deváté sezóny uzavřou další dvě nové sestavy. ECLOT museli po dlouhé době obměnit celé své jádro, z nové pětice má minulost v dnes již tradiční organizaci na poli CS:GO pouze Mix. Pětice hráčů ECLOT sice neukrývá žádné superhvězdy, ale většina sestavy už si zahrála za přední týmy domácí týmy a samotný desty má dokonce ve sbírce i titul mistra České republiky. Od ECLOT se příliš neví, co čekat, každopádně se s nimi počítá v boji ve středu tabulky. DEFEATERS bychom oproti tomu přirovnali k eEriness, co se týče jejich odhadovaných šancí na úspěch. Nová pětice je složená spíše z hráčů druhé linie, se kterými se v první lize nebude příliš počítat. Hlavní zbraní DEFEATERS tedy bude snaha překvapit, a úvodní soupeř na to může být zcela vhodný.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.