Přejít k hlavnímu obsahu

Šok u Cloud9! Celá pětice byla kvůli nedostatečným výkonům posazena na lavičku

26. 3. 2021 | 20:32 Counter-Strike 2
Když se v září minulého roku objevila nová a hlavně velmi drahá soupiska týmu Cloud9, oči každého fanouška rychle zbystřely. Od tohoto celku se čekaly top výkony, ale to se bohužel nestalo. Všechno nakonec vyústilo v odchod woxica, teď se navíc celá sestava přesunuje na lavičku!
ALEX a spol. nebudou v Cloud9 nadále pokračovat
ALEX a spol. nebudou v Cloud9 nadále pokračovat
Zdroj: HLTV.org

Kolos. Tak pojmenoval generální manažer Henry "HenryG⁠" Greer svůj velkolepý projekt z konce léta roku 2020, kdy kompletně zrenovoval soupisku Cloud9. Nejzajímavější byl určitě příchod ALEXe a es3taga, jejichž smlouvy měly hodnotu nad 10 miliónů korun a možná i právě proto byl vyvíjen obrovský tlak z řad fanoušků i médií. Po sérií neúspěchu se vedení organizace rozhodlo posadit celý tým na lavičku a na dobu neurčitou odejít ze scény.

Bývalý leader nejlepšího hráče světa ALEX, skvělý sniper woxic, individuálně výborní floppy s es3tagem a mladý talent mezii. S těmito hráči se chtěli Cloud9 prezentovat v alespoň tak dobrém světle, jako tomu kdysi bylo za dob Stewia2k či automatica. Hned na začátku jejich cesty ale bylo znát, že to nebude procházka růžovým sadem, tak jak si mnozí zarytí fanoušci značky Cloud9 mysleli. Vlastně to byl ve skutečnosti přesný opak.

In-game leader ALEX se mohl snažit sebevíc, výsledky ale vůbec nepřicházely. Všechno to vyústilo v kontroverzním odchodu Özgüra "⁠woxic⁠" Ekera, čemuž předcházel i konec trenéra Aleksandara "kassad⁠" Trifunoviće. Náhrady v podobě kouče Chrise "⁠Elmapuddy⁠" Tebbita a Ericka "⁠Xeppaa⁠" Bacha taktéž nepomohly, zmínit můžeme selhání v ESL Pro League S13 či v uzavřené DreamHack kvalifikaci. Kolem a kolem, maximem Cloud9 bylo 19. místo světového žebříčku, nejlépe zahráli BLAST Premier Showdown, kde skončili čtvrtí.

CEO organizace Jack Etienne sdělil pro web Rush B Media, že za ukončením spolupráce s hráči mohou výkonnostní důvody, ale i finanční dopady dlouhodobého pobytu týmu v Evropě. Podle 1vp.fr si někteří hráči budou dávat od hraní pauzu, jiní naopak zkusí své štěstí ve hře VALORANT. Nezbývá než hádat, kdo odejde kam.

V tuto chvíli jsme se rozhodli pozastavit naše zapojení do CS:GO. Kvůli Covidu-19 jsme nemohli shromáždit tým v Severní Americe, jak jsme původně plánovali, a ačkoli všichni tvrdě pracovali na tom, aby se to uskutečnilo, realita je taková, že vzdálený trénink nepřispívá k budování organizace tak, jak to Cloud9 obvykle dělá. Stále se těšíme působit v CS:GO a jakmile nám podmínky umožní pracovat a trénovat způsobem, o kterém víme, že pomáhá týmu, vrátíme se. Jsme vděční HenryG a hráčům za jejich práci v posledních několika měsících a budeme jim fandit v jejich dalších snahách, zní v oficiálním prohlášení organizace Cloud9.

Sestava posazená na lavičku:

 Velká Británie Alex "ALEX" McMeekin
 Velká Británie William "mezii" Merriman
 Spojené státy americké Ricky "floppy" Kemery
 Dánsko Patrick "es3tag" Hansen
 Spojené státy americké Erick "Xeppaa" Bach

Zdroj: hltv.org
Štítky: Cloud9
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.