Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší v Evropě?! Česká hvězda dovedla Fnatic k výhře velkého turnaje v rámci Champions Tour

19. 4. 2021 | 09:54 VALORANT
VALORANT Champions Tour je v plném běhu a boje o první mezinárodní Masters turnaj klepou na dveře. Poslední kvalifikační turnaj s označením Challengers měl ve svých řadách poprvé i českého hráče, který zazářil a se svým týmem si kromě postupového slotu odnáší i 15 tisíc euro.
Fnatic vs. Liquid
Fnatic vs. Liquid
Zdroj: VCT

Nejsou to ještě ani dva týdny, kdy Martin 'Magnum' Peňkov přestoupil do slavné organizace Fnatic. Elitní český střelec si tímhle přestupem splnil velký sen, samotná jízda však teprve začíná. Hned na prvním turnaji v novém složení totiž Fnatic převálcovali konkurenci a sám Magnum je opěvovanou posilou. VCT Europe Stage 2 Challengers 2 trvalo více než týden, ale konzistence po 10 dnech společného hraní se již ukazovala na výbornou.

V otevřené kvalifikaci o několika stovkách týmů Fnatic dokráčeli do nejlepší osmičky, kde sice nestačili na poslední šampiony Acend, ale postup jim neunikl. V pavouku samotného Challengers turnaje mohlo dojít na odplatu, ale Acend zklamali a vypadli ve čtvrtfinále, zatímco Fnatic na dvou mapách zametli se slavnými G2 Esports a byli jediný krůček od postupu na regionální finále. Proti týmu Vitality to byl velký boj, Fnatic si však i nadále drželi své momentum a při svém premiérovém turnaji dokráčeli až do finále, které bylo splněným cílem.

Evropská sestava s českým hráčem však chtěla korunovat své snažení finálovou výhru nad týmem Liquid, proti kterému se již přešlo na BO5 sérii. Ve hře navíc bylo nasazení do regionálního finále, takže motivace byla dvojnásobná. Na úvodním Iceboxu Fnatic zvítězili 13:10, stejným poměrem však ScreaM a spol. srovnali na Ascentu. Magnumova parta ale poté zařadila vyšší rychlostní stupeň, Liquid převálcovala 13:6 a 13:4, a právě Magnum byl při výhře 3:1 dokonce zvolen nejužitečnějším hráčem finále. Tomu říkáme vstup na Tier 1 scénu!

Fnatic si výhrou tohoto turnaje odnáší 15 tisíc euro, ve hře však bude mnohem více. EMEA Challengers Finals o 85 500 euro startuje už tento víkend a času na odpočinek není mnoho. Magnum a spol. by měli patřit k favoritům na postup na první mezinárodní offline akci Masters Reykjavík, tak nezapomeňte držet Fnatic palce!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.