Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO byl jmenován do rady Asociace profesionálních hráčů Counter-Strike

28. 4. 2021 | 12:50 Counter-Strike 2
Asociace profesionálních hráčů Counter-Strike představila pět nových členů své rady. Ti byli zvoleni během valného shromáždění a přidají se tak ke dvojici NBK- a chrisJ, kteří patří mezi zakládající členy. K nově zvoleným hráčům patří i Slovák STYKO.
CSPPA
CSPPA
Zdroj: CSPPA.gg

Asociace profesionálních hráčů Counter-Strike, zkráceně CSPPA, byla oficiálně oznámena ke konci června v roce 2018 a vznikla za účelem, aby vytvořila hráčům nejlepší možné podmínky pro hraní CS:GO. Samotná CSPPA pak reprezentuje hráče, jejich zájmy a snaží se o růst celé scény. Mezi změny, které se asociaci povedlo nastolit, patří například jednotné hráčské pauzy. Ty jsou vždy oznámeny dvakrát ročně s dostatečným odstupem a zpravidla se jedná o letní a zimní pauzu. Mezi zakládající členy se tehdy řadili střelci ze všech koutů světa, jmenovitě pak Andreas "⁠Xyp9x⁠" Højsleth, Epitacio "⁠TACO⁠" de Melo, Tarik "⁠tarik⁠" Celik, Jonathan "⁠EliGE⁠" Jablonowski, Jordan "⁠n0thing⁠" Gilbert, Chris "chrisJ⁠" de Jong a Nathan "⁠NBK-⁠" Schmitt.

Po necelých třech letech se CSPPA rozhodlo obměnit pětici hráčů. Nové členy zvolila valná hromada tvořená lidmi, kteří jsou buďto zaměstnaní, najatí nebo aktivně hledají práci jako profesionální hráči CS:GO a je to vůbec poprvé, co se v radě objevují nové jména. Xyp9xTACOtarikEliGEn0thing se rozhodli odstoupit ze svých pozic a dát tak šanci i ostatním, aby se mohli na práci CSPPA podílet. Samotný Xyp9x a EliGE se tak vzdali svých postů předsedy a místopředsedy rady, které drželi od ledna roku 2020.

Duo chrisJ a NBK- doplní nově zvolená pětice hráčů, mezi které se řadí i Martin "STYKO" Styk hrající za tým FPX Esports nebo Dan "⁠apEX⁠" Madesclaire z Vitality, ten je od nedávna také součástí ESL Pro League Player Council.

Nová sedmičlenná rada CSPPA vypadá následovně:

 Nizozemsko Chris "chrisJ⁠" de Jong
 Francie Nathan "⁠NBK-⁠" Schmitt
 Jižní Afrika Johnny "⁠JT⁠" Theodosiou
 Švédsko Maikil "⁠Golden⁠" Selim
 Francie Dan "⁠apEX⁠" Madesclaire
 Velká Británie Max "⁠MiGHTYMAX⁠" Heath
 Slovensko Martin "STYKO" Styk

Zdroj: HLTV.org
Štítky: CSPPA, styko
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.