Přejít k hlavnímu obsahu

Slovensko porazilo v přátelském utkání Srbsko, do zápasu se zapojil i Frozen

6. 6. 2021 | 13:01 Counter-Strike 2
Slovenská reprezentace v CS:GO to letos myslí vážně. Kádr pod vedením zkušeného kouče KETUBORa nechce nechat nic náhodě a začal se připravovat již dlouho před Mistrovstvím světa. Premiéru si nároďák odbyl včera, když v přátelském utkání vyzval Srbsko.
Slovensko vs. Srbsko
Slovensko vs. Srbsko
Zdroj: Slovenská asociácia elektronických športov

Reprezentační klání nejsou ve světě esportu tak populární, čas od času ale máme kde našim výběrům fandit. Před rokem a půl bojoval český národní tým ve hře Dota 2 o play-off na Mistrovství světa, ještě dříve se Češi stali světovými šampiony v Hearthstone a v dávné historii jsme i mistry světa v Counter-Strike: Source. Když se turnaj s národními reprezentacemi v současnosti odehrává, opravdu zřídka jsou jejich součástí špičkoví profesionální hráči. Letos to ale může být jiné. Michalu 'KETUBOR' Csontošovi kývl na pomoc David 'frozen' Čerňanský a výběr s dvěma osobnostmi v čele a smečkou mladých pušek si odbyl premiéru tuto sobotu.

V rámci prvního z mnoha přátelských utkání se Slovensku postavilo Srbsko. Na straně soupeře nenastoupil Nemanja 'nexa' Isaković ani nikdo z týmu ONYX, i přesto však zápas nezklamal. Nejznámějším Srbem na serveru byl Nikola 'Dragon' Bošković a poznat to bylo i na výkonu. Hrát se začalo na Infernu, které si zvolil slovenský tým. Ze šesti zvolených hráčů (frozen, The eLiVe, system, Adejis, Rutk0, MATYS) seděl poslední jmenovaný a zbylá pětice se sympatickým výkonem dostala do vedení 15:2, koncovka nakonec skončila 16:7.

Na dalších mapách už to ale bylo o něčem jiném. MATYS nastoupil místo Adejise, mapa Dust 2 však od úvodní hvězdné akce Erika 'The eLiVe' Sitha lépe vycházela Slovákům. Srbové se po změně stran sice dostali do vedení, koncovka už opět patřila svěřencům KETUBORa a také zásluhou 30 killů na kontě frozena byla výhra v BO3 sérii za stavu 16:13 doma. Oba týmy se však dohodly, že v rámci přátelského duelu odehrají i třetí mapu Mirage. Tentokrát si nezahrál Rutk0, ale zbytek týmu opět zářil. Všichni tahali za jeden provaz a nedá se říct, že by někdo převyšoval ostatní – přesně, jak to má být. Také tady Slováci zvládli koncovku a opět zvítězili 16:13.

Výhra 3:0 na mapy proti Srbsku je dobrým slibem do začátku. Další přátelské utkání by mělo přijít hned příští víkend, tak uvidíme, koho výběr pod hlavičkou Slovenské asociace elektronických sportů vyzve příště. U českého národního týmu zatím čekáme na složení, protože zatím není jisté, jestli se odehraje European Nations Cup, kde právě tým v čele s Michalem 'leckr' Kadlíčkem triumfoval a stal se neoficiálním mistrem Evropy.

Štítky: ketubor, slovensko
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.