Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovská část AORUS MČR Tour začíná za okamžik. Co nás čeká?

2. 7. 2021 | 18:00 Counter-Strike 2
Finále AORUS MČR Tour se nám po úvodních rozřazovacích zápasech, které v podstatě všechny skončily podle papírových předpokladů, rozdělilo do dvou kolejí. V tomto článku se zaměříme na Mistrovskou část, kde se mimo pořádnou dávku MČR bojuje i o samotnou vstupenku na Vodafone MČR 2021.
AORUS MČR Tour - Mistrovská část
AORUS MČR Tour - Mistrovská část
Zdroj: grafika PLAYzone

Druhý milník letošní MČR sezóny se přehoupl do své další fáze, ve finále AORUS MČR Tour totiž startuje Mistrovská a Challeger část. Nás teď bude zajímat první zmiňovaná, do které postoupilo 8 vítězných týmů z úvodních rozřazovacích zápasů. Bez velkých komplikací se to povedlo favoritům eSubě, ENTERPRISE Dark Tigers, více se naopak museli zapotit Universe s DEFEATERS, nejvíce pak v tří mapových bitvách Dynamo Eclot společně s eEriness MARVO a GLORE. Jak přesně zápasy dopadly se můžete dozvědět v předešlém článku.

Celá Mistrovská část bude probíhat formou GSL, jednotlivý tým má tak i po jedné prohře stále nárok na postup. Do samotného play-off tak v konečném součtu postoupí z každé skupiny dva týmy, které budou mít na kontě dvě výhry a maximálně jednu porážku. Kdo by to mohl být?

Skupina ASkupina B
 Slovensko eSuba Slovensko ENTERPRISE
 Česká republika Dynamo Eclot Slovensko Dark Tigers
 Slovensko DEFEATERS Česká republika eEriness MARVO
 Slovensko GLORE Slovensko Universe

Ve skupině A budou určitě největšími favority eSuba s Dynamo Eclot, které by měly své úvodní zápasy zvládnout a utkat se tak v přímém boji o tu nejrychlejší vstupenku do play-off. Konkurovat jim ale budou chtít DEFEATERSGLORE. Tyto dva týmy jsou považovány spíše za outsidery, nezapomínejme ale, že jsou oba účastníky budoucí 10. Tipsort COOL Ligy, stejně jako eSuba s Dynamo Eclot, a jejich kvality tedy nelze zamést pod koberec. Karty jsou tak sice rozdány jasně, některá ale může určitě překvapit a ukázat žolíka. 

Skupina B má jasného favorita v podobě nasazené jedničky ENTERPRISE. Červenobílému týmu, který na tuto akci vytáhne hned tři nové tváře, budou na záda šlapat Dark Tigers s eEriness MARVO. Pokud půjde vše podle papírových předpokladů, budou to právě tyto dva celky, které se v sobotu večer poperou o poslední vstupenku do play-off. Nezapomínejme ale ani na Universe, jejichž touha překvapit by mohla do velké míry změnit průběh celé skupiny. 

A co budeme vysílat? Na streamu se můžete těšit na zápas eSuba vs. GLORE v prvním kole skupiny A, a pak samozřejmě na veškeré souboje, ve kterých vítěz postoupí do play-off. Komentovat pro vás budou Tomáš 'sTORM' Svoboda a Ondřej 'Lelek' Kvarda, které v sobotní odpoledne doplní i Jozef 'Joshua' Dekan s Markem 'shadye' Hovancem. Pokud jste již plnoletí, můžete si zkusit na naše streamované zápasy vsadit u sázkové kanceláře Tipsport.

Všechny předběžné časy naleznete níže v přehledném pavouku obou skupin nebo také v našem all-in-one článku, kde je zmíněno vše potřebné. Co se týče výsledků a statistik, ty naleznete po celý průběh turnaje v Zápasovníku, stejně tak pro vás budeme aktualizovat oba pavouky níže.

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Foto: mcrpc.cz
Štítky: AORUS, MČR
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.