Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda je zpět ve hře? KETUBOR povede tým ENTERPRISE minimálně o tomto víkendu

30. 6. 2021 | 18:00 Counter-Strike 2
Jarní část sezóny je u konce a na scéně tradičně dochází ke změnám. Zatímco Sampi.Tipsport se kompletně rozpadli, v ENTERPRISE esports se podle všeho rozhodli sáhnout jen k dílčím změnám. Ty by ale mohly vést k razantnímu pokroku, protože je ve hře i příchod nového kouče.
KETUBOR
KETUBOR
Zdroj: osobní archiv

ENTERPRISE esports se po minulém roce vydařilo přestupové období, když z eSuby přivedli Erika 'The eLiVe' Sitha a Lukáše 'Levi' Bouřu. Druhý jmenovaný v modrém táboře platil za velkou individuální hvězdu, v EP se ale během letoška zatím hledal a tohle období pro něj podle aktuálních informací skončí nemile. Pokud se všechno potvrdí, tak by v týmu měl skončit spolu s Lukášem 'lucasp' Pócsikem, který v sestavě působil od přesunu z tehdejších Gunrunners. Jisté je zatím to, že na AORUS MČR Tour se o tomto víkendu EP představí v jiném složení.

Dvě možné a plánované změny ale mají podstatné odůvodnění. Nejžhavějším kandidátem na post nového trenéra ENTERPRISE by totiž měl být zkušený slovenský kouč Michal 'KETUBOR' Csontoš. Tomu se po konci v SINNERS začalo zřejmě stýskat po roli trenéra a pokud mu EP dají vytoužený prostor, tak by to pro něj mohlo být přesně to, co vedle klasické práce při životě v Austrálii hledá. Není tedy divu, že si právě KETUBOR vytipoval dvě mladé pušky, které před nedávném otestoval také v zápasech slovenské reprezentace. Řeč je o Andreji 'Adejis' Kameništiakovi a Matúši 'MATYS' Šimkovi, dvou dosavadních reprezentantech týmu Sazka.BRUTE.

Adejis se v loňském roce objevil na scéně v barvách DEFEATERS, které jako mladý in-game leader netradičně vedl. MATYS se nejprve ukázal pod křídly Gravity, aby se oba letos sešli v ambiciózní sestavě BRUTE. Právě její budoucnost je aktuálně nejistá, poté, co organizaci odkoupil jiný majitel a také proto, že jsme Crazyyho a spol. neviděli ani v jedné kvalifikaci na AORUS MČR Tour. KETUBOR se po zápasech slovenské reprezentace netajil tím, že v obou hráčích vidí určitý potenciál, takže se může jednat o zajímavou změnu směru ENTERPRISE. Podle všeho ale žádný z hráčů ani samotný trenér podepsáno nemá, víkend tedy může být křest ohněm.

O slot na Vodafone MČR 2021 se ENTERPRISE představí v tomto složení:

 Česká republika David 'forsyy' Bílý
 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Česká republika Robert 'manguss' Kapser
 Slovensko Andrej 'Adejis' Kameništiak
 Slovensko Matúš 'MATYS' Šimko

 Slovensko Michal 'KETUBOR' Csontoš – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.