Přejít k hlavnímu obsahu

Shrnutí velkého finále: eSuba neztratila ani mapu a postupuje na Vodafone MČR 2021!

4. 7. 2021 | 22:50 Counter-Strike 2
Druhý milník letošní sezóny je u konce! V samotném grand finále AORUS MČR Tour si skvěle hrající eSuba poradila s ENTERPRISE a doplní tak SINNERS na listopadovém Mistrovství České republiky. Jak se celé finále mělo?
Shrnutí velkého finále - AORUS MČR Tour
Shrnutí velkého finále - AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Po náročném prvním červencovém víkendu konečně známe dalšího člena listopadového Vodafone MČR 2021. Stal se jím celek eSuba, který celým turnajem prošel bez jediné prohrané mapy a zaslouženě se po SINNERS stal druhým postupujícím! 

Ještě před soubojem mezi ENTERPRISE a eSubou si moderátoři vzali na slovíčko dva kamarádské rivaly Erika "The eLiVe" Sitha a Dominika "blogg1s" Janitu. Ti tento zápas samozřejmě nebrali na lehkou váhu, jak ale řekl třeba blogg1s, oba týmy si stejně postup zajistí přes MČR body. Z jejich slov tedy nebyla cítit nervozita, ba naopak. Mapy si mezi sebou týmy zvolily tak, že od eSuby jsme viděli Nuke a od ENTERPRISE naopak Overpass. Jak to probíhalo?

V továrně jasně lépe začali ENTERPRISE, kteří si rychle vypracovali na první pohled dobré vedení 8:1. Jenže eSuba se nevzdala, začala svůj do té doby špatný herní projev zvedat a bodový deficit se pomalu, ale jistě krátil. První polovina nakonec skončila 8:7 a hráčům v červenobílém se následně hra začínala zcela jistě vymykat kontrole. Od zmíněného vedení se jim totiž za dalších 11 kol podařilo vyhrát pouze první pistole v druhém kole. Modrá krev za teroristickou stranu navíc ještě přitvrzovala v náporu, získala mnoho důležitých kol proti plnému nákupu a dostala se do vedení 14:10. Erik "The eLiVe" Sith a spol. ale ještě nechtěli vydechnout a rozjeli comeback. Jenže ani 25 zabití od Roberta "manguss" Kaspera nakonec nezabránilo prohře 14:16, která rozhodně zabolela. 

Bod v zádech zřejmě více než náramně pomohl eSubě na soupeřově mapě Overpass. Do ní totiž vlétl jako uragán a překvapivě svého soka vůbec k ničemu nepouštěl. A to myslíme po celé první polovině! Modrá krev své bezradné soupeře agresivní hrou střílela úplně všude a jeden bod střídal druhý. ENTERPRISE zcela absolutně nemohli na jejich hru najít ani jednu část receptu, a první polovina jejich mapy tak skončila neuvěřitelně 14:1. Výraznou měrou tomu pomohl i Matěj "twist" Petráš, který do tabulek zapsal 21 zabití. Jak řekl Ondřej "Lelek" Kvarda, eSuba svého soupeře prostě v první polovině roznesla na kopytech! V té druhé to sice chvíli vypadalo na další comeback v podání ENTERPRISE, jenže modrá krev vše utnula za stavu 16:8.

Vstupenka na Vodafone MČR 2021 tedy putuje do tábora eSuby, kteří s Martinem "Pechyn" Pechouškem v sestavě ukázali svoji sílu, když za celý víkend neprohráli ani jednu mapu. Jestli Pechyn v týmu zůstane se nechme překvapit, chyba by to ale vůbec nebyla. Vicemistři ENTERPRISE s novými tvářemi v týmu nejsou podle slov Erika "The eLiVe" Sitha nijak více zklamaní, 700 získaných MČR bodů je navíc zcela jistě na vysněné listopadové vyvrcholení letošní sezóny dostane!

Celkové odměny v Mistrovské části:

Play-off Mistrovské části AORUS MČR Tour
  Slovensko ENTERPRISE2      
 16:7, 16:13    Slovensko ENTERPRISE0   
  Slovensko GLORE0      
    14:16, 8:16   Slovensko eSuba 
  Slovensko eSuba2      
 16:14, 16:9   Slovensko eSuba2   
  Slovensko Dark Tigers0      
Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Foto: MČR
Štítky: AORUS, MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.