Přejít k hlavnímu obsahu

Jak tohle dopadne? FaZe Kay se vyjadřuje ke kauze Save The Kids

16. 7. 2021 | 10:44 Všechny hry
Nedávno vyšla na povrch realita ohledně "dětské charity" s názvem Save The Kids, která za svým jménem skrývala klasické pump and dumb schéma s kryptoměnami. Jejími propagátory byli čtyři členové z FaZe Clanu, avšak nejvíce z nich vynikal Kay. Ten se rozhodl po týdnu mlčení promluvit ke svým divákům skrze YouTube video.
FaZe Kay a Jarvis
FaZe Kay a Jarvis
Zdroj: Fazeclan.com

Není tomu dlouho, co vyšla na povrch kauza ohledně "dětské charity" se jménem Save The Kids. Na pochybnost této charity upozornila řada YouTuberů, kteří zjistili, že se jedná o podvod, jehož úkolem je obrat lidi o peníze. Celé Save The Kids totiž fungovalo na principu schématu pump and dumb s kryptoměnami. To v praxi znamená, že lidé propagují určitou kryptoměnu, kterou následně prodají s výdělkem, ovšem na jejich fanoušky zbývá nemilé překvapení v podobě ztráty peněz.

Do kauzy byli zapletení čtyři členové z organizace FaZe Clan. Nejvýraznějšími z nich byli Frazier "FaZe Kay" Khattri s bratrem Jarvisem "Jarvis" Khattrim. Oba bratři společně s dalšími dvěma členy byli okamžitě propuštěni z organizace a bylo proti nim zahájeno trestné řízení, ve kterém hrozil i možný pobyt za mřížemi. Do této chvíle jsme neměli možnost si poslechnout i příběh z druhé strany mince, avšak nakonec jsme se dočkali. FaZe Kay totiž natočil YouTube video, kde popisuje příběh z jeho pohledu.

Dle jeho slov byl sám obětí jistého podvodníka, který údajně stojí za celou Save The Kids charitou. „Také jsem ztratil peníze na Save The Kids,“ říká ve svém videu samotný Kay a dodává: „Máme prokazatelný důkaz o tom, že nás zmanipulovala nečestná osoba za účelem okrádání ostatních lidí.“ Mimo jiné ve videu zmiňuje to, že se případem zabývají právníci, takže nemůže komentovat celé dění. Na vyřešení tohoto případu si tak budeme muset ještě počkat. Důležité ovšem je, aby byli potrestání správní lidé, jelikož momentálně je to tvrzení proti tvrzení.

Zdroj: Ginx.tv
Štítky: FaZe
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.