Přejít k hlavnímu obsahu

Česká lobby v PCS5? I tak by se dala popsat nadcházející closed kvalifikace!

13. 8. 2021 | 20:55 PUBG: Battlegrounds
První dvě kola kvalifikací na PCS 5 jsou za námi! Kterým týmům se podařilo postoupit a budou pokračovat v Regional Playoff fázi, čekající nás už za týden? Jak již z názvu vyplývá, šlo o úspěšnou kvalifikaci pro tuzemskou scénu!
PCS 5
PCS 5
Zdroj: PUBG CORPORATION

Kvalifikační proces do PCS5 je rozdělen do tří regionů, nás nejvíce zajímá region West, ve kterém jsou zařazeny i tuzemské týmy. Kvalifikace probíhala od 10. do 13. srpna, přičemž se skládala z 2. kol. V prvním kole bylo 171 týmů rozděleno každou mapu do náhodného lobby, z nějž postupovalo 48 nejlepších týmů ve formátu Most Chicken. Zde se domácím týmům podařil vskutku ojedinělý kousek, nejlepší 4 týmy měly totiž domácí zastoupení! V 1. kole dopadl nejlépe tým Dark Tigers, následovaný týmem ENTERPRISE esports, tyto týmy jako jediné získaly z 12 her hned 4 vítězství, na 3. místě skončil tým BLACK, který reprezentuje Matěj "Nowikk" Krmela a na 4. místě skončil tým Gamer Goblins s hráčem Dominikem "Hawki" Grygou. Postoupit se podařilo i dalším týmům. Šlo ovšem pouze o první kolo, postup do vytoužené closed kvalifikace (označené jako Regional Playoff) byl ještě daleko.

V druhém kole se představilo nejlepších 48 týmů, postupovala ovšem pouze nejlepší patnáctka. Většině domácích týmů se podařilo vyhrát, nicméně o postupující TOP 15 rozhodly jednotlivé killy. V 2. kole dopadl nejlépe z domácích zástupců hráč Nowikk v týmu BLACK, postupuje také tým mForce Gaming, za které nastupuje Vojtěch "Double" Ptáček, dále je doplní české týmy Yikees a ENTERPRISE esports. Všem postupujícím gratulujeme!  Ovšem to není vše, k těmto týmům se přidají další tuzemští zástupci v uzavřené kvalifikaci. 

O akci večera se postaral již několikrát zmiňovaný Matěj "Nowikk" Krmela, který dokázal uhrát 1vs3, ba co víc, celou hru nakonec vyhrál!

Zmíněné týmy, které postoupily z 2. kola, se představí 20. - 22. srpna v Regional Playoffs, přičemž tato část by již měla být streamovaná. K postupujícím 15 týmům se přidá dalších 9 pozvaných týmů, dle výsledků z předešlé série je přímo pozvaný tým Entropiq, dříve působící pod názvem Redline. V minulém článku jsme zmínili, že oblíbený streamer Filip "RedgieBeardo" Tutko nefiguroval v soupiskách turnaje. To bylo z důvodu, že nastoupí za tým Furafic Fark, který dostal přímou pozvánku! V celkovém součtu má čtvrtina týmů zastoupení domácí scény či organizace, což dává velké naděje na postup některého z nich. Ukazuje to taky na to, že domácí scéna má vskutku kvalitu. O podrobnostech ohledně formátu spolu s odkazem na vysílání vás budeme ještě informovat těsně před začátkem. Tak sledujte náš web!

Kterému z týmů se dle vašeho názoru podaří umístit mezi nejlepšími 3. týmy a připojit se tak k Digital Athletics, za něž nastupuje český hráč Miloslav "PiXeL1K" Feik, do Grand finále? 

Který z týmů s domácím zastoupením postoupí do Grand finále?

Možnosti výběru
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!