Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE esports vstoupili do druhé nejvyšší evropské soutěže výhrou proti týmu Apeks!

17. 8. 2021 | 23:03 Counter-Strike 2
ENTERPRISE esports čeká další kolo 1. Tipsport COOL ligy, vzhledem k téměř 100% jistotě postupu do play-off se ale jejich oči upírají spíše na vstup do důležité evropské soutěže ESEA Premier. Tam se probojovali na poslední chvíli, když využili dodatečného zápasu v baráži za uvolněný slot forZe, kteří se jako náhrada posunuli do ESL Pro League.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

ESEA Premier si dosud zahrál pouze trojlístek českých a slovenských týmů. Průkopníkem byla v roce 2016 eSuba, na přelomu následujících let se zase vzpomíná na tažení eXtatus, kteří se díky tomu dostali New Yorku. Pamětníkem této doby je i Jindřich 'ZEDKO' Chyba, jenž si úspěch v této lize zopakoval letos se SINNERS Esports, kteří přepsali historii vítězstvím v celém play-off a postupem do slavné soutěže ESL Pro League.

Nyní se však dostává na ENTERPRISE esports, u nichž se vědělo, že budou měnit sestavu, ale i přesto se v původním složení dokázali skrze play-off divize ESEA Advanced dostat až do baráž o Premier. Tam sice neuspěli, ale následně obdrželi dodatečnou šanci poté, co se uvolnil jeden ze slotů. Obhájce stříbra z 1. Tipsport COOL ligy si s touto příležitostí poradil na jedničku a EP si skutečně zahrají druhou nejvyšší evropskou ligu.

Skupina ASkupina B
 Kosovo BLINK Polsko AGO
 Turecko Sangal Francie LDLC OL
 Portugalsko SAW Švédsko GamerLegion
 Německo Sprout Velká Británie Endpoint
 Francie DBL Poney Polsko Wisła Kraków
 Švédsko Apeks Španělsko Movistar Riders
 Slovensko ENTERPRISE Bulharsko SKADE
 Ukrajina Akuma Polsko Anonymo

ESEA Premier dělí šestnáct účastnických týmů do dvou skupin, na ENTERPRISE tak čeká celkem sedm zápasů ve formátu každý s každým. Papírově nejsilnějším týmem jejich skupiny je ukrajinská Akuma, dále na EP čeká souboj se Sprout, DBL Poney nebo SAW. V úvodním kole se však česko-slovenské sestavě pod vedením mladého in-game leadera Adejise postavil tým Apeks, který naposledy porazil ENTERPRISE v baráži 2:0.

Tentokrát ale EP hráli ve velké pohodě a soupeře nepustili na jeho zvolené mapě Ancient vůbec k ničemu. Po úspěšné straně 10:5 si The eLiVe a spol. počínali znamenitě i za útok a dovolili soupeři jediný bod. Tohle momentum si přenesli také na Inferno, kde ale soupeř dokázal kontrovat. Dotahování ale ENTERPRISE dokázali včas zastavit a výhrou 16:13 si tedy připsali první prvenství v ESEA Premier – snad jen první z mnoha!

Zápasy ENTERPRISE esports v ESEA Premier
Zápasy ENTERPRISE esports v ESEA Premier
Zdroj: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.